Förbundsstämma 2023

FÖRBUNDSSTÄMMA 2023

VÄLKOMMEN TILL CENTERSTUDENTERS FÖRBUNDSSTÄMMA 2023!

Den 21-23 april är det dags för förbundsstämma i Uppsala.

På traditionsenligt manér ska debatter, beslut och festligheter ta Centerstudenter in i ett nytt verksamhetsår och du som medlem har all möjlighet att påverka förbundets riktning framåt!

Förbundsstämman är Centerstudenters högst beslutande organ som hålls varje vår. Där beslutas bl.a. om förbundets politik och styrelse samt riktlinjer för verksamheten. Alla medlemmar i Centerstudenter har närvaro-, yttrande-, och rösträtt (förutsatt att man återlöst sitt medlemsskap i tid, se mer nedan under ”rösträtt”). 

Vid sidan av livliga debatter och nya reformer ska vi under helgen även ta igen muntration och tradition. Under kvällen den 22 april ska vi återigen stämma upp i sång, tal och spex under en sittning – stämmobanketten 2023.

Under stämmohelgen kommer vi också få besök av en del gäster och vänner till oss, och såklart även applådera er som tagit examen under året lite extra.

Mer specifikt schema samt adresser till stämmohelgens hållpunkter skickas ut till anmälda medlemmar närmare inpå stämman.

VIKTIG INFORMATION INFÖR STÄMMAN:

Anmälan, motioner, rösträtt och handlingar

Anmälan: Görs här, senast 21 mars kl 23:59.

Motioner till förbundsstämman skickas till centerstudenter@centerpartiet.se senast kl 23.59 den 21 februari.

Rösträtt har medlemmar som löst medlemskap senast den 12 mars i år. För dig som varit medlem 2022 måste avgiften för 2023 vara betald innan stämmans öppnande för att du ska ha rösträtt. Inga undantag kommer att göras.

Handlingarna till förbundsstämman mejlas ut till alla anmälda medlemmar senast 14 dagar innan stämman och kommer även finnas tillgängliga under Centerstudenters sida på Centerpartiets intranät connect vid samma tidpunkt.

Vad kostar det?

555 kr för studenter och 655 kr för knegare. Betalning sker vid anmälan via länken ovan. Anmäl dig senast kl 23.59 den 21 mars. I anmälningsavgiften ingår resa, mat, boende (för personer som inte bor i Uppsala) samt stämmobankett.

Om resepolicy och avanmälan

  • Förbundets resepolicy täcker resekostnader för max 2 000 kr per person. Om dina resor skulle kosta mer än det kommer du faktureras den överstigande delen av kostnaderna om du inte fått godkännande från generalsekreterare Malin Stampe. I regel sköter Malin bokningen av resor till och från stämman. Information om din resa får du via den mejladress du anmält dig till stämman genom, när resan är bokad.
  • Om du avanmäler dig utan giltig orsak (vid sjukdom krävs läkarintyg) eller struntar i att dyka upp kommer du att faktureras de faktiska kostnader som förbundet haft för din medverkan vid förbundsstämman. De faktiska kostnaderna uppgår till ca 3500 kr per person.
  • Observera att det inte går att anmäla sig till detta evenemang om man har obetalda fakturor från Centerstudenter sedan tidigare. Har du obetalda fakturor kommer din anmälan inte bli giltig förrän dessa är betalda. Är du osäker om du har en obetald faktura kan du vända dig till generalsekreterare Malin Stampe.

MOTIONSGUIDE OCH TIPS

Centerstudenters motionsguide hittar du här! Här står också allt du kan tänkas fundera över kring motionsskrivande – om att-satser, brödtext och idéer. Håll även utkik efter motionsskrivarkvällar i just din avdelning!

DELTAGANDE PÅ ENBART STÄMMOBANKETTEN DEN 22 APRIL

Önskar du delta enbart på stämmobanketten i Uppsala den 22 april? Inom kort kommer det komma upp också anmälningslänk för den som enbart önskar vara med på banketten. Anmälningslänk till detta kommer att publiceras här.

FRÅGOR OM STÄMMAN

Om du har några andra frågor är du välkommen att höra av dig till någon av stämmogeneralerna Mattias Jonsson mattias.jonsson@centerstudenter.se, Rasmus Elfström rasmus.elfstrom@centerpartiet.se, Nora Karlsson nora.karlsson@centerstudenter.se och Rebecka Undén rebecka.unden@centerstudenter.se.

Bli medlem

Är det någonting i samhället som upprör dig som du vill förändra? Oavsett om du siktar på en politisk toppkarriär eller bara vill ha det roligt med människor som delar dina värderingar så är Centerstudenter platsen för dig!

För att bli medlem måste du vara 18 år eller äldre.

Medlemskap i Centerstudenter kostar 20 kr per år.

Många av oss är eller har varit studenter men det är inget krav.