Förbundsstämma 2022

VÄLKOMMEN TILL CENTERSTUDENTERS FÖRBUNDSSTÄMMA 2022!

Den 8-10 april är det dags för förbundsstämma i vår vackra huvudstad. På traditionsenligt manér ska debatter, beslut och festligheter ta Centerstudenter in i ett nytt verksamhetsår, och detta år – ett valår. Vi ska besluta om två reviderade sakpolitiska program, era motioner, och så ska en ny förbundsstyrelse väljas.

Under de senaste åren har frihetliga värden ifrågasatts allt mer. Vi är påväg ut ur en global pandemi, och samtidigt står vi inför ett försämrat säkerhetspolitiskt läge på grund av ett förnekande av folkrättsliga principer, i vår närhet. Vi står också inför ett valår där vi behöver kunna ge svar på både gamla och nya problem, och erbjuda ett alternativ för de som likt vi tror att samhällen utvecklas bäst genom mer öppenhet, ökat samarbete och respekt för individers rättigheter. Nu behövs argumenten och reformerna för ökad frihet mer än någonsin.

I detta fyller Centerstudenter en oerhört viktig roll. Som värnare av det fria ordet, och inte minst den fria tanken, ska vi under stämmohelgen ta fram nya policyförslag och utveckla idéerna för framtiden – både inför den kommande valrörelsen och mer långsiktigt än så.  

Vid sidan av livliga debatter och nya reformer ska vi under helgen även ta igen muntration och tradition. Under kvällen den 9 april ska vi återigen stämma upp i sång, tal och spex under en traditionsenlig sittning. Under stämmohelgen kommer vi också få besök av en del gäster och vänner till oss, och såklart även applådera er som tagit examen under året lite extra.

Varmt välkomna till förbundsstämman 2022!

Förbundsstyrelsen genom stämmogeneralerna 

/Rasmus Elfström & Anna Ek


VIKTIGA DATUM & HANDLINGAR INFÖR STÄMMAN:

Motioner till förbundsstämman skickas till centerstudenter@centerpartiet.se senast 23.59 den 21 februari.

Anmälan görs HÄR senast 23.59 den 8 mars.

Handlingarna till förbundsstämman har mejlats ut till alla anmälda medlemmar, fredagen den 25 mars, och finns även tillgängliga under Centerstudenters sida på Centerpartiets intranät connect.

Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till någon av stämmogeneralerna Rasmus Elfström. Rasmus.elfstrom@centerpartiet.se och Anna Ek, Anna.ek@centerpartiet.se.

Bli medlem

Är det någonting i samhället som upprör dig som du vill förändra? Oavsett om du siktar på en politisk toppkarriär eller bara vill ha det roligt med människor som delar dina värderingar så är Centerstudenter platsen för dig!

För att bli medlem måste du vara 18 år eller äldre.

Medlemskap i Centerstudenter kostar 20 kr per år.

Många av oss är eller har varit studenter men det är inget krav.