Sök Riksdagsuniversitetet 2022!

Nu öppnar ansökan till Riksdagsuniversitetet 2022!

Riksdagsuniversitetet är Centerstudenters spetsutbildning i politik, ledarskap och kommunikation. Utbildningen riktar sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper inom politisk utveckling, påverkan och opinion samt den liberala rörelsen och Centerpartiet.

Utbildningen består av tre utbildningshelger med början i mars, och en avslutningsresa. Inför utbildningstillfällena får du tillgång till kursmaterial och ska även genomföra olika uppgifter i syfte att stärka insikterna under utbildningen. Under utbildningstillfällena kommer du att utmanas genom att tillsammans med de andra deltagarna få reflektera och diskutera kursens innehåll.

SCHEMA, RESOR OCH BOENDE: Helgerna som planeras för Riksdagsuniversitetet 2022 är 25-27 mars, 29e april-1a maj och 20-22 maj. Avslutningsresans äger rum i juni. Resor och boende i Stockholm betalas av Centerstudenter om du som deltagare inte själv har tillgång till boende i Stockholm. I regel sker ingen utbildningsverksamhet fredag kväll utan den tiden ägnas åt att anlända till Stockholm och umgås.

ANSÖKAN: Ansökan består av ett CV och ett kort personligt brev med svar på följande frågor:– Varför vill du gå Riksdagsuniversitetet?– Vad vill du få ut av ditt politiska engagemang?– Vad skulle du vilja jobba med om 5 år?

Ansökan skickas till mattias.jonsson@centerstudenter.se eller isac.riddarsparre@centerpartiet.se.

Vi skickar en bekräftelse när vi tagit emot ansökan. Vi tar även emot frågor om Riksdagsuniversitetet på dessa mejladresser.

Ansökan stänger den 6e februari.

Utbildningen kostar 1000 kronor vilket täcker mat, samtliga resor under utbildningen, boende och delar av avslutningsresan.

Välkommen att skicka in din ansökan!

Isac Riddarsparre & Mattias Jonsson, rektorer för Riksdagsuniversitetet 2022