top of page
  • Skribentens bildKristina Berging

Kandidatpresentation: Elin Raab



Bästa Centerstudenter,


Det var mitt under en dyster pandemi som jag för första gången kom i kontakt med vårt förbund. Jag hade precis börjat plugga på Lunds universitet och längtade efter öppna nationer, salsundervisning och nya sammanhang. Fyra år senare har jag nu en kandidatexamen, en magisterexamen, många minnen från Lunds alla nationer och fått uppleva mycket av det som studentlivet innebär. Men framför allt har jag Centerstudenter. Jag är ännu långt ifrån klar med mitt engagemang och vet att det finns mycket inom vårt förbund som jag kan bidra med och ge. Därmed söker jag nu ditt förtroende till

förbundsstyrelsen.


”Det enda de gör är att dricka punsch och snacka politik”. Det var det första jag fick höra om

Centerstudenter. Orden var egentligen menade att ha en negativ klang, men för mig lät det bara positivt. Mitt första CS-event var en sittning i Centerpartiets lokal i Lund. Ärtsoppa, punsch och massvis med politik. För mig kändes det som att jag hittat helt rätt. Sedan dess har Centerstudenter förgyllt mitt studentliv.


Jag hade en föreläsare i organisationsteori som sa att om en organisation inte växer, då dör den. Det må låta överdrivet dramatiskt, men han har ändå en poäng. Vi som är med i Centerstudenter vet redan mycket väl hur fantastiskt engagemanget är. Vår utmaning är nu att se till att det inte bara är vi som vet om det. Vi behöver synas mer för att nå ut till alla fria tänkare. Inte bara för vårt eget förbunds överlevnad (igen, en gnutta dramatiskt) men även för demokratin och liberalismens politiska inflytande. Jag tror på en borgerlig blågrön regering och att Centerpartiet behöver profilera sig och återvinna sakägarskap i frågor för grön ekonomisk tillväxt och för ett öppnare och friare samhälle. Centerstudenter har en viktig roll i att kommunicera sin politik till partiet, men även till nya, smarta, fria tänkare. Rent praktiskt behöver Centerstudenter öka sin närvaro i debatten med fler rapporter, debattartiklar och ökad synlighet.


Engagemang börjar i avdelningarna. Jag tror att förbundsstyrelsen har en viktig roll i att bidra med politisk utveckling och nationella evenemang, men fokus bör ligga på att stötta avdelningarna. Som avdelningsaktiv påverkar man partiet lokalt. Avdelningen är även nya medlemmars första möte med förbundet.


Så ja, i Centerstudenter dricker vi punsch och vi snackar politik. Men vi gör så mycket mer än bara det, och vi kan så mycket mer än det. Vårt förbund innehar en oerhörd mängd kunskap och är högt i tak för politiska diskussioner inom alla sorters ämnen. Nu är det dags att synas och höras ännu mer. Kungar på natten - kungar på dagen!


Om ni har frågor kring min kandidatur, stickning eller vill bolla diverse tankar är det mer än välkommet att höra av sig. Jag nås på de flesta appar och på mail: elin.raab@centerpartiet.se


Med hopp om ditt förtroende,

Elin Raab

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page