top of page
  • Skribentens bildKristina Berging

Kandidatpresentation: Victor Rundström



Ärade förbund, mitt namn är Victor Rundström och jag söker förtroendet att få chansen att representera Centerstudenter i förbundsstyrelsen. 


Om stämman vill hoppas jag att kunna bidra med en lång erfarenhet av politik i allmänhet och förbundsstyrelserutin i synnerhet. Jag engagerade mig politiskt första gången 2017 då jag klev in som kassör i mitt lokala CUF-distrikt. Sedan dess har jag engagerat mig i många olika roller inom centerrörelsen. Bland annat tre år i CUF:s förbundsstyrelse som ekonomiskpolitisk talesperson. Idag är jag vice ordförande för Centerpartiet Göteborg och Centerstudenter Göteborg.


Jag vill att Centerstudenter ska vara en självklar del av den politiska debatten. Som du säkert vet har vårt förbund de skarpaste tänkarna och allt oftast rätt, då är det även vårt jobb att se till att det når ut. Snärtigt, smart och självsäkert behöver vi förmedla framtidens liberala politik till såväl samhället i stort som partister och potentiella medlemmar.


Det är vi som skapar framtidens liberalism. Men vi kommer att behöva kämpa för den. Vid varje partimöte, oavsett om det är hemma i kretsen eller på partistämman, ska det finnas en centerstudent som visar vägen. För varje steg som tas på den liberala stigen ska vi vara de som presenterar de liberala alternativen till de snedsteg som riskerar att ske. 


En viktig del för att lyckas med detta är också genom strategisk kommunikation. Vi behöver både bygga starka företrädare men även arbeta skarpsynt i förbundets egna kommunikation. De opinionsbildande möjligheterna i sociala medier är inte att underskatta och kan nyttjas för att föra ut Centerstudenters budskap i samhällsdebatten men även i internt lobbyarbete gentemot partiet. En stark sociala medier kommunikation i kombination med synlighet i traditionell media är ett vinnande koncept för att öka vår påverkan och inflytande. I CUFs förbundsstyrelse var detta något jag aktivt arbetade med och jag vill få möjligheten att dela min erfarenhet även i förbundsstyrelsen för Centerstudenter. 


Men basen för allt detta är ett starkt förbund och en robust medlemskår. Fler studenter måste ges chansen att sluta upp i leden, fler politiska diskussioner måste rasa, och fler flaskor punsch måste flöda.


Jag hoppas att få ert förtroende att få göra det jag brinner mest för i förbundsstyrelsen. 

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page