top of page
  • Skribentens bildKristina Berging

Kandidatpresentation: Rasmus Elfström



Ärade förbund,


Det är med glädje som jag nu författar min fjärde kandidatpresentation för att söka förtroende om att få fortsätta som er förbundsordförande ytterligare ett år. För er som jag under mina tre år i förbundsstyrelsen inte haft nöjet att träffa än så heter jag Rasmus Elfström, är 27 år gammal och är sedan ett år tillbaka förbundsordförande för Sveriges friaste studenter - för oss centerstudenter helt enkelt. Som det både hörs och syns så är jag från Stockholm, mer specifikt Solna, Sveriges kanske bästa och mest centerstudent-täta kommun. Sedan förra sommaren är jag även färdigpluggad jurist. Det här året har varit bland de roligaste och mest utmanande som jag har tagit mig an i livet - att ytterst få äran att leda, representera och föra vårt förbund framåt.


Mitt första år som förbundsordförande har präglats av stora utmaningar i vårt förbund. Ett valresultat 2022 som medförde helt nya utmaningar för centerrörelsen och inte minst för oss i bred bemärkelse. Från våra ekonomiska förutsättningar, till partiets position och relevans i svensk politik, till Centerstudenters förutsättningar att opinionsbilda och påverka vår politik både mot Centerpartiet men likväl i en bredare kontext. Verkligheten som Centerstudenter idag verkar inom har, kortfattat, helt ritats om. I denna verklighet står de liberala krafterna i Sverige splittrade, ofta handfallna i att ens utmana eller för den delen också mota tillbaka de som söker att undergräva våra fri- och rättigheter samt vår liberala demokrati. Det gångna året har utan tvekan fört med sig sina utmaningar. Men det är med stolthet som jag ser tillbaka på hur Centerstudenter som förbund, vår förbundsstyrelse, våra anställda och jag i min gärning tagit oss an de vitt skilda förutsättningarna. Och det förtjänar att uppmärksammas både en och två gånger till. Var stolt över det gångna året, över våra insatser i Europavalrörelsen, under partistämman och allt däremellan. För även om världen runt oss förändrats så står Centerstudenter fast och utgör ett föredöme för andra förbund i hur vi tar oss an politik, påverkansarbete och samkväm.


Men jag söker inte ert förtroende att få fortsätta som förbundsordförande för att stanna vid våra många insatser och framgångar under det gångna året. Jag söker det för att jag vill vara med och foga många fler bragder till den listan under ett till år som er förbundsordförande. Jag vill under det kommande verksamhetsåret formalisera arbetet med medlemsrekrytering för att våra led ska växa sig allt bredare. Jag vill fortsätta se till att våra avdelningar levererar aktiviteter och event i världsklass. Fortsätta vässa vårt sakägarskap ytterligare och inte minst stärka vår självklara position som den liberala idémotorn i centerrörelsen än mer. Allt detta för att stärka våra positioner och genomslaget för våra idéer inför den kommande partistämman, inför valet 2026 och i svensk politik i stort. Med erfarenheten från det gångna året, och mina två år som vice förbundsordförande, känner jag mig ännu mer rustad att leda vårt förbund in i framtiden, och se till att Centerstudenter är med och påverkar den. Jag vill att Centerstudenter ska vara en stark, tydlig och övertygande röst som förknippas med lösningar på de mest brännande framtidsfrågorna.


Jag ser fram emot att tillsammans med er fortsätta utveckla Centerstudenter och skapa en rörelse som inte bara påverkar Centerpartiet, utan hela det politiska landskapet. Som ökar stödet för ett friare och grönare samhälle. Ett förbund och en rörelse som fortsätter välkomna än fler till fria tankars hem. Som värnar och stärker vår roll som en av de mest självklara rösterna i svensk liberalism.


Med de orden hoppas jag på ert förtroende på förbundsstämman i helgen. Om du skulle ha frågor, tankar eller inspel så tveka inte att höra av dig till mig på allsköns appar eller rasmus.elfstrom@centerpartiet.se.


Fridens liljor

Rasmus Elfström

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page