top of page
  • Skribentens bildKristina Berging

Kandidatpresentation: Molly Rydahl



Kära Centerstudenter!


Mitt namn är Molly Rydahl och jag är en liberalt sinnad 26-åring från Värmland. Jag kandiderar till ledamot i förbundsstyrelsen för Centerstudenter och vill därför berätta lite om mig själv och varför jag sökt posten.


Jag tycker att ideella engagemang är bland det roligaste som finns och har många års erfarenhet av olika typer av styrelseuppdrag. Under gymnasiet engagerade jag mig för första gången i politiken och det var då framför allt skolfrågor som intresserade mig. Sedan dess har intresset vuxit och breddats. Idag är det främst hälso-sjukvårdsfrågor samt klimatfrågor som intresserar mig. I höst påbörjar jag mitt sista år på Läkarprogrammet i Uppsala och de senaste åren har mina engagemang mestadels kretsat kring studiebevakning och kvalitetsgranskning av läkarutbildning på lokal, nationell och europeisk nivå. Några nämnvärda uppdrag är att jag varit studentrepresentant i Universitetssjukvårdsnämnden i Uppsala, samt att jag har varit med och grundat en underförening till European Medical Students’ Association i Sverige. Uppdragen har gett mig insikten att både hälso-sjukvårdspolitik och socialpolitik är något som intresserar mig väldigt mycket. Sedan några år tillbaka har jag engagerat mig i Centerstudenter och har haft möjligheten att delta vid ett antal spännande evenemang, stämmor, resor och andra sociala aktiviteter som har gett en inblick i och mersmak för engagemang i Centerstudenter. Jag vill gärna kombinera mitt intresse för hälso-sjukvårdspolitik (samt mycket annat) med mitt engagemang i Centerstudenter och söker därför en ledamotspost i förbundsstyrelsen.


Jag ser främst två områden där jag tror jag kan bidra positivt till förbundsstyrelsen.

  1. Internt utvecklingsarbete och struktur – jag har god erfarenhet av styrelsearbete och tror att jag kan komma med nya perspektiv och idéer till förbundsstyrelsens organisation och väg framåt. Det övergripande målet med detta är att se till att vi har en hållbar förening med goda förutsättningar för återväxt.

  2. Jag skulle gärna jobba med hälso-sjukvårdsfrågor och socialfrågor, för att bidra till att förbundet utvecklar denna politik. Kommande året är en perfekt tid att producera skarp sakpolitik som vi kan driva i valet 2026.


Lite fun facts om mig:

  • Jag är uppvuxen på Sveriges 25:e största ö

  • Jag har tagit 450+ högskolepoäng, men har ändå ingen examen (än!)

  • Jag har uppträtt på Broadway

  • Jag bodde i Boulder, Colorado i fyra år

  • Jag bestämde mig redan på mellanstadiet att jag skulle bli läkare, då med motiveringen att jag ”var så bra på både syslöjd och träslöjd”. I efterhand har jag ifrågasatt både påståendet och dess relevans


Varmt välkomna att höra av er om ni har några frågor! Nås bäst på messenger eller via mejl på mollyrydahl@icloud.com.


Önskar er alla en fortsatt trevlig sommar!

Molly Rydahl

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page