top of page
  • Skribentens bildKristina Berging

Kandidatpresentation: Mikael Blomstrand



Hej Centerstudenter!


Jag heter Mikael Blomstrand, är 29 år och bor i Stockholm. Jag har tidigare läst till civilingenjör i datateknik på KTH, men efter en omväg förbi Stockholmscentern och Timbro arbetar jag nu som IT-konsult. För närvarande arbetar jag med att integrera en aktiehandelsplattform åt en stor orange bank. En gång i månaden sitter jag också och har åsikter om vilka stockholmare som ska få bygga balkonger och inte.


Jag blev aktiv i Centerstudenter i början av 2019, och det blev också mitt första möte med Centerrörelsen. Sedan dess har jag lagt en stor del av min fritid på Centerstudenter. Jag har också suttit i arbetsgrupperna som tagit fram Centerstudenters utbildnings-, rätts- och bostadspolitik. Jag har också suttit tre år i styrelsen för hufvudstadsregionens anrika avdelning, innan jag nu gjort mitt första (långa) år som förbundsstyrelseledamot. Nu söker jag stämmans förtroende att i ytterligare ett år leda förbundet tillsammans med resten av förbundsstyrelsen.


Jag har alltid varit otroligt tacksam för att jag hittade till Centerstudenter och att jag hade turen att jag valde det parti som har det bästa studentförbundet. Som någon som hittade partipolitiken relativt sent har Centerstudenter betytt väldigt mycket för mig. Jag tror det finns många studenter som jag, som hittar hem politiskt under studietiden och som hade kunnat hitta ett hem i Centerstudenter. För att nå dessa måste Centerstudenter bli mer synliga för studenter. I en perfekt värld hade alla politiskt intresserade studenter vetat vad Centerstudenter är. För att uppnå detta behöver också avdelningarna stöttning och vägledning, men det måste också finnas fler vägar till engagemang i förbundet.


Jag tror att det som gjort att jag känt mig så hemma i Centerstudenter är förbundets grundmurade principfasthet och ideologisk självsäkerhet i kombination med högt i tak och en uppmuntran att utmana gamla sanningar. Som någon som tidigare haft svårt att binda mig till ett politiskt parti var det fantastiskt att känna att avvikande åsikter välkomnades och togs på allvar. Det är fria tankars hem för mig. Samtidigt finns det ett stort bildningsideal i förbundet och en stark tro på att politiken ska ha fakta i ryggen, aldrig enkla lösningar på svåra problem. Centerpartiet står fortfarande inför utmaningar och det här året kommer präglas av behovet av politikutveckling fram till partistämman 2025 och det kommer vara extra viktigt att Centerstudenter är en del av det arbetet.


Om du har några frågor om min kandidatur, vad som är skillnaden mellan kovarians och kontravarians, eller något annat, är du varmt välkommen att komma och snacka eller höra av dig på facebook eller twitter (@mbloms).


Jag hoppas vi ses på stämman!

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page