top of page
  • Skribentens bildKristina Berging

Kandidatpresentation: Erik Ovesson



Hej allihopa!


Mitt namn är Erik, jag är 24 år och kommer från Helsingborg i Skåne. Fram till nyligen pluggade jag Statsvetenskap och Ekonomisk historia vid Lunds Universitet men har nu tagit mitt pick och pack och flyttat till Stockholm där jag jobbar som sakkunnig för partiet i riksdagen med fokus på utbildningsfrågor.


Jag gick med i Centerpartiet 2017. Då var det framförallt mitt intresse för miljö och klimat som gjorde att jag valde att engagera mig. Idag har mitt fokus skiftat något och jag brinner betydligt mer för EU, ekonomi och utbildningspolitik. Under min tid i Centerrörelsen har jag varit engagerad i såväl CUF som CS och tagit på mig ett par uppdrag för partiet på såväl lokal som på regional nivå. 2023 var jag bland annat distriktsordförande för CUF Skåne.


Om jag får förtroende på stämman att sitta i Centerstudenters förbundsstyrelse kommer jag rikta min tid och energi till framförallt två saker. För det första vill jag fokusera på medlemsrekrytering. För att kunna göra detta behöver vi dels stärka vår kommunikation som ett relevant förbund och som det givna valet för den som är grön liberal student att engagera sig i. Men framförallt behöver vi synas mer på universitet, välkomstmässor, torg och nationsklubbar. Vi behöver träffa nya medlemmar i person, öga mot öga, och här har förbundsstyrelsen ett stort ansvar. För det andra vill jag fokusera på medlemsvård och kompetensutveckling inom förbundet. Centerstudenter, fria tankars hem, ska vara en plats där alla känner sig välkomna, trygga och vågar växa både som person och politiker. Detta förutsätter ett öppet och inkluderande FS. Men avdelningarna behöver även rätt stöd i hur man arbetar med dessa frågor.


Jag hoppas att jag, med min erfarenhet och mitt driv, får möjlighet att ta mig an de möjligheter och utmaningar som Centerstudenter står inför framöver och att jag får ert förtroende på stämman! Väl mött i Lund!

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page