top of page
  • Skribentens bildKristina Berging

Kandidatpresentation: Erik Johnsson



Kära Centerstudenter!


Inledningsvis vill jag tacka för valberedningens förtroende att bli föreslagen till vice förbundsordförande. För sju år sen besökte jag välkomstmässan på AF-borgen i Lund med ett syfte: att bli medlem i Centerstudenter. Centerstudenter hade ett bokbord inklämt mellan Marxistiska studenter och Fria Moderata Studentförbundet. Efter den dagen så har jag varit på oräkneligt många pubkvällar, talarpass och kampanjer. Under min tid i förbundet har jag också hunnit med att vara vice ordförande för Centerstudenter Scania och ordförande för Centerstudenter Stockholm. Idag jobbar jag med grafisk design / foto och kommunikation på den marknadsliberala tankesmedjan Timbro.


Under min tid som ordförande och vice ordförande har jag alltid prioriterat att medlemmarna ska få möjlighet att växa och ha roligt under sin tid i förbundet. Det ser jag som vår främsta uppgift. Ge plats för möten och idéutbyte. Skapa en plats där likasinnade får träffas och ge dem möjligheten att vässa sina argument eller hitta nya. Där det är högt i tak och alla får plats (minus folkpartister och marxister såklart). Men Centerstudenter är inte bara en plats där idéer möts utan även människor. Att göra plats för det sociala och festliga är minst lika viktigt och jag tror inte att man kan ha det ena utan det andra. Jag kommer ta med mig samma tankesätt in i förbundsstyrelsen som jag haft i avdelningarna.


Jag vill ta min kunskap och erfarenhet med politisk kommunikation och tillämpa dem praktiskt för förbundets räkning. Det finns ett utrymme för oss att ta i den politiska debatten. Ett utrymme som nu fylls av andras röster och tankar. Jag vill att vi alltid ska vara top-of-mind när en ung student plockat upp Robert Nozicks Anarki, stat och utopi för första gången och vill hitta någon att diskutera den och idéerna i den med.


Om Centerpartiet ska klara av att vara ett framgångsrikt liberalt parti i svensk politik kräver det att vi vågar vandra en smal stig och inte snubblar åt varken det ena eller det andra hållet. Jag tror att vi kan lyckas med det och Centerstudenter kommer att vara viktiga för att vi ska lyckas hålla balansen. Jag hoppas kunna hålla den liberala fanan högt tillsammans med Centerstudenter när vi ska staka ut vägen framåt.


Jag vill avsluta med att säga att jag tycker det är viktigt att vi fortsätter läsa gamla döda gubbar och gummor. Ideologi och filosofi har en viktig plats i politiken. Inte bara för att veta var vi kommer ifrån men också hur vi ska ta oss framåt. Det finns idéer som är tidlösa och de är värda att hålla hårt i även när det blir stormigt i samhällsdebatten. Ibland är det viktigare att tänka frihetligt än vad som verkar rätt i stunden.


Hör av er om ni har några frågor eller vill prata om något. Annars ses vi på stämman!


Erik Johnsson

070 526 13 37

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page