Kandidatpresentation: Vilma Björk

Varje dag fram till förbundsstämman kommer en person som kandiderar till CS:s förbundsstyrelse att få möjlighet att presentera sig här på hemsidan. Idag är det Vilma Björks tur.

Ärade Centerstudenter. Mitt namn är Vilma Björk och jag söker återigen ödmjukt ert förtroende att förvalta rollen som förbundsledamot.

Varför kandiderar jag? Det har varit fantastiskt roligt, tidskrävande och lärorikt att arbeta i förbundsstyrelsen. Verksamhetsåret blev absolut inte som jag hade tänkt mig. Pandemin satte stopp för medlemsaktiviteter och arbetet har istället kretsat mycket kring organisationsutveckling (sånt som sker bakom kulisserna). Även om policyutveckling är roligt är jag väldigt exalterad över att förbundet äntligen kan arrangera fysiska aktiviteter.

Sedan jag gick med i Centerstudenter år 2016 har fria tankars hem berikat mitt liv. En stor del av detta har varit det sociala utbytet. För mig har det varit en plats för nyfikenhet, nyanserade samtal, utbyte av erfarenhet och vänskap. Medlemsvård och arbetsklimat är därför en fråga som ligger mig nära. Det är otroligt viktigt att alla känner sig bekväma i vårt förbund. Att gå på evenemang ska vara roligt och alla som vill ska kunna komma till tals, både vid middagar och i talarstolen. Centerstudenter ska kunna vara en plats för skratt, knäppa samtal och nördiga diskussioner. Tröskeln ska vara låg och taket ska vara högt.

Vad har jag för erfarenhet? Jag har varit en del av centerrörelsen i snart åtta år och fria tankars hem i ungefär sex (tiden bara försvinner iväg..). Under denna period har jag fått möjligheten att arbeta med många olika saker inom CUF, C och CS (exempelvis: styrelser, nämnder, CUF:s internationella kommitté). Under valet 2018 arbetade jag även som valledare för Centerpartiet i Solna. Under 2021 blev jag återigen anställd för att hjälpa dem skriva sitt lokalt handlingsprogram. Utöver detta sitter jag sedan 2020 i YAFCEA Stockholms styrelse (Young Armed Forces Communications and Electronics Association).

Vad har jag för utbildning? Högskolepoäng har blivit lite som min växtsamling (jag har många växter..). Jag är utbildad statsvetare med fokus på säkerhet och krishantering från Försvarshögskolan. Mitt examensarbetet handlade om strategiska narrativ kopplat till kinesiska ambassaden i Stockholm. I höst ska jag förhoppningsvis påbörja min sjätte och sjunde termin på juristprogrammet vid Stockholms Universitet.

Vad kan jag bidra med om jag får förtroendet att sitta i förbundsstyrelsen? Jag har mångårigt engagemang i rörelsen och har nu suttit ett år i förbundsstyrelsen. Under detta år har jag fått en fördjupad förståelse för hur arbetet går till. Som person är jag organisatorisk, öppen i kommunikationen, ansvarstagande och förstår vikten av att arbeta som ett lag. Utöver det har jag erfarenhet av att arbete i en valrörelse. Och som jag sa förra året: jag kanske inte är en partymyra, men jag är en arbetsmyra (jag är snarare “sov”-FS än party-FS).

Finns det någon roliga kuriosa om mig? Förra året berättade jag om mina tummar. Jag vet inte hur jag ska toppa det (?).

Om ni har några frågor eller funderingar om min kandidatur är ni varmt välkomna att höra av er till mig på vilma.bjork@centerpartiet.se.

Hoppas vi ses på stämman!

Vilma Björk