Kandidatpresentation: Sven Molenkamp

Varje dag fram till förbundsstämman kommer en person som kandiderar till CS:s förbundsstyrelse att få möjlighet att presentera sig här på hemsidan. Idag är det dags för den sjunde presentationen och det är Sven Molenkamps tur att presentera sig.

Kära Centerstudenter,

För de som jag inte haft äran att träffa ännu, jag heter Sven Molenkamp, bor i Uppsala och har suttit som ledamot i förbundsstyrelsen under det senaste året. Dessutom är jag numera examinerad Civilingenjör inom Rymdteknik från Luleå, vilket innebär att jag kommer säga att saker “inte är raketvetenskap” med jämna mellanrum. 

Under det senaste året som nyvald ledamot blev man direkt inkastad i en valrörelse med alla toppar och dalar som detta innebar. Topparna utgjordes främst att få hänga med nya och gamla centerstudenter regelbundet, dalarnas innebörd kan ni nog själva lista ut. Med det sagt så fick jag blodad tand för arbetet vi gör, än mer för det organisatoriska och strategiska arbetet för en långsiktig hållbar organisation. Jag tror också vi har väldigt mycket att ge till moderpartiet, där jag mer en gärna bidrar som en kugge i hjulet för att vår relation ska bli starkare och opinionsbildningen frihetligare. Jag söker därför ert förtroende att få delta i detta arbete som vice ordförande för Centerstudenter.

Förutom det grundläggande och essentiella arbetet med att ge en bra grund för våra medlemmar och avdelningar att stå på, så kommer mitt mentala fokus ligga mycket på att just arbeta gentemot partiet inom sakpolitik samt det strategiska planerandet för framtiden. I dagsläget är det svårt att konkretisera detta, men mycket tankeverksamhet har spenderats på dessa områden. 

Jag vill slutligen tacka valberedning för deras förtroende, både i år och förra året. Under senaste året har jag lärt mig ofantligt mycket och blivit en i mina egna ögon större person, främst genom alla er medlemmars hejarop. Vi ses om några dagar i en av Sveriges (bästa/sämsta/många, beroende på geografisk läggning) studentstäder där vi kommer diskutera mycket bra sakpolitik, organisation men främst umgås och ha det supertrevligt!

Innan dess kan ni alltid nå mig för frågor via mejl, telefon eller valfritt modernt/gammalt kommunikationsvis.

Soliga vårhälsningar,

Sven Molenkamp