Kandidatpresentation: Rasmus Elfström

Varje dag fram till förbundsstämman kommer en person som kandiderar till CS:s förbundsstyrelse att få möjlighet att presentera sig här på hemsidan. Idag presenterar sig Rasmus Elfström.

Hej vänner!

Rasmus Elfström heter jag och är 24 år gammal. Jag bor sedan lite mer än ett år sedan i Solna men är uppvuxen i Stockholm, vilket även är min hemavdelning i Centerstudenter. Vid sidan av politiken pluggar jag normalt juridik vid Stockholms universitet där jag till hösten påbörjar min sista termin.

Jag är enormt ödmjukad inför valberedningens nominering till vice ordförande, en post som jag hoppas kunna få möjligheten att ta mig an med stora ambitioner och enormt driv. Givet möjligheten planerar jag att fokusera på fyra punkter under min tid i förbundsstyrelsen; att stärka avdelningarna, att öka i medlemstal, att stärka Centerstudenters position i centerrörelsen samt kanske framförallt att planera men även genomföra en valrörelse!

Jag vet, i egenskap av mitt tidigare ordförandeskap för Centerstudenter Stockholm, att det varit knepigt och svårt att hålla igång verksamheten under 2020. Covidrestriktioner och stängda universitet har givit en förening som våran fundamentalt ändrade förutsättningar att bedriva verksamhet. Förhoppningsvis går vi mot en ljusnande tid med lättare restriktioner till sommaren. Personligen tror jag detta innebär en enorm möjlighet för oss som studentförening. Jag är övertygad om att jag inte bara talar för mig själv när jag säger att vi är många som törstar efter den dagen jag återigen ska få skåla i pokaler. Att Centerstudenter kan stå redo med givande event och sammanhang för nya studenter medför en möjlighet att nå nya frisinnade individer. Avdelningarna har en särskild roll i detta då de utgör det naturliga sammanhanget och plattformen för de flestas engagemang i Centerstudenter. Jag planerar därför att stötta avdelningarna så att de kan använda sig av denna nystart och möjlighet som en återgång normalläge kan innebära.

Avslutningsvis är jag så sjukt taggad på att få vara med och planera en valrörelse. Mina minnen av valrörelserna 2018 samt 2019 är många och ligger mig nära om hjärtat. I båda dessa utmärkte sig Centerstudenter för våra fantastiska kampanjer och budskap och var utan tvekan centerrörelsens starkaste lysande stjärna. Jag hoppas att vi genom en gedigen planering och förberedelse kan göra valrörelsen 2022 ännu bättre. I detta ingår att planera Centerstudenters förhållande till partiet samt de frågor som rörelsen kan komma att behöva ta ställning till. Även i detta har vi ett fantastiskt utgångsläge med nära och goda ingångar i partiet som jag hoppas jag ska få möjlighet att vårda och utveckla.

Tveka inte att höra av dig till mig närsomhelst om du har frågor eller funderingar, något som jag hoppas du ska göra även efter stämman oavsett utfall!

Jag hoppas innerligt på erat förtroende att få vara med och leda vårat underbara förbund och att dagen då vi återigen kan sluta i leden med hand uti hand inte är alltför långt bort. 

Rasmus Elfström

Executive bitch at large