Kandidatpresentation: Rasmus Elfström

Varje dag fram till förbundsstämman kommer en person som kandiderar till CS:s förbundsstyrelse att få möjlighet att presentera sig här på hemsidan. Idag är det Rasmus Elfströms tur.

Hejsan!

För alla er som jag inte fått nöjet att träffa det senaste verksamhetsåret eller dessförinnan så heter jag Rasmus Elfström och har det senaste året varit vice förbundsordförande för Centerstudenter. Jag är nyss fyllda 25 år och jobbar till vardags som rättspolitiskt sakkunnig på Centerpartiets riksdagskansli. Inledningsvis ska jag tacka för valberedningens förtroende och säga att jag också hoppas få ert förtroende att fortsätta som vice förbundsordförande!

För lite drygt ett år sedan skrev jag min förra kandidatpresentation, då helt oerfaren som både förbundsstyrelseledamot och viceordförande i Centerstudenter. Även om jag förberedde mig så gott jag kunde ska jag vara öppen med att det var ett stort kliv att ta sig an en sådan roll utifrån. Samtidigt var det med ett stort driv och begär efter att vara en så bra viceordförande och förbundsstyrelseledamot som möjligt som jag gick in för denna roll, vilket jag tror varit nyckeln till att jag kommit in snabbt i både förbundsstyrelsen och verkställande utskottet.  

I min förra kandidatpresentation lade jag också fram fyra områden som jag ville fokusera på som vice förbundsordförande. Att stärka avdelningarna, att öka i medlemstal, att stärka Centerstudenters position i centerrörelsen samt att planera men även genomföra en valrörelse. Även om jag nu, ett år senare och kanske lite mer vis, inser att det egentligen är fem punkter, så har jag har under det gånga året haft dessa punkter i bakhuvudet i allt jag har tagit mig för.

Jag har lärt mig otroligt mycket under mitt första år i förbundsstyrelsen, men kanske framförallt i det verkställande utskottet. Mellan planering av förbundets verksamhet, genomförande av kurser och event, deltagande vid partistämma, anställningar och planering av valrörelse har insikterna och kunskaperna duggat tätt. Det är med denna erfarenhet jag nu vill ta mig an mitt andra år och infria min femte punkt i att genomföra en fantastisk valrörelse. Pandemin är nu över, men flera utmaningar kvarstår inte bara för vårt förbund utan för hela samhället. Jag är övertygad om att Centerstudenters ideal och tankar behövs nu, kanske mer än någonsin tidigare.

Jag vill tacka er för ert förtroende under det gångna året och hoppas att jag ska få fortsätta tjäna och driva detta förbund igenom en valrörelse (om det inte blir extraval) och mer därtill. Att jag ska få vara med och se till att Centerstudenter fortsatt ska vara fria tankars hem och det vassaste, varmaste och roligaste studentförbundet i Sverige. 

Tveka inte att höra av dig med frågor, inspel eller synpunkter! Både nu men även framöver!

Remaining executive, a little less bitchy, but still at large.

Rasmus Elfström