Kandidatpresentation: Olga Anikina

Varje dag fram till förbundsstämman kommer en person som kandiderar till CS:s förbundsstyrelse att få möjlighet att presentera sig här på hemsidan. Idag är det Olga Anikinas tur.

Kära förbund,

Mitt namn är Olga Anikina och jag är 25 år gammal. Jag vill börja med att tacka valberedningen för nomineringen till Centerstudenters förbundsstyrelse. Det är en stor ära att ha blivit föreslagen till ledamot i ytterligare ett år till. Det här är det finaste uppdraget jag har haft och jag vill fortsätta vårda det med all min kraft och förmåga om jag får medlemmarnas förtroende på stämman.

Idag bor jag fortfarande i Stockholm, mer specifikt Nacka, där jag arbetar som politisk sekreterare för Centerpartiet. Under verksamhetsåret så har jag tagit min kandidatexamen vid Stockholms universitet, mitt mål är att vara student ett tag till då jag planerar att ta ut en masterexamen i statsvetenskap under de kommande två åren.

Mitt första år i förbundsstyrelsen blev kanske inte riktigt som jag eller någon annan av oss i styrelsen hade tänkt oss. Det har minst sagt varit ett prövande år. Vissa idéer har fortfarande inte fått se solljuset och verksamheten har behövt planeras utifrån både digitala- och fysiska scenarion där hoppet om att få träffas är det som dött sist.Det har varit svårt att inte känna avståndet till medlemmarna och avdelningarna under verksamhetsåret, där jag upplever att jag har mitt främsta engagemang. Avdelningarna har samtidigt imponerat med sina kreativa och givande digitala aktiviteter som det varit en fröjd att ta del av. Jag är med andra ord inte orolig för vårt förbund även om jag saknar sittningarna och sångerna.

Inför kommande verksamhetsår kommer politiken bli särskilt viktig. Det är på denna förbundsstämma som grunden inför valrörelsen 2022 anläggs.  Jag känner mig väldigt trygg med det politiska arbete som våra medlemmar har bidragit med via olika arbetsgrupper under året. Jag känner mig även stolt över det arbete som förbundsstyrelsen har lagt på politikutvecklingen under året. För mig som har sociala frågor närmast hjärtat är det glädjande att se hur varje reformprogram tagit hänsyn till människans grundtrygghet och egenmakt. Två värden som är självklara i vårt frihetliga förbund. Jag ser fram emot alla kloka debatter som våra medlemmar kommer att bjuda på under den digitala stämman.

Under det kommande verksamhetsåret vill jag fortsätta bidra till kompetensutveckling och medlemsvård i förbundet. Oavsett om verksamheten blir digital eller fysisk så kommer det vara en högt prioriterad fråga för mig att alla avdelningar har verktygen som de behöver för att ta sig an den kommande valrörelsen och politikutveckling lokalt. Våra medlemmar ska känna att de kan ta plats i förbundet och i andra partisammanhang över hela Sverige. Därför är inkluderingsarbetet fortsatt viktigt. Jag ser fram emot att komma igång med kampanjandet, som jag hoppas kan bli fysiskt någon gång under verksamhetsåret. Jag ser också fram emot att bidra till mer synlighet digitalt där vi ska ha högt i tak utan att upplevas som allt för tekniska eller oåtkomliga för nya medlemmar där trösklarna för engagemanget ska vara låga.

Centerstudenter är ett fantastiskt förbund, som jag har mycket att tacka för och mycket att ge tillbaka. Hör gärna av er om ni har frågor om min kandidatur, då det självfallet finns mer att säga än vad som platsar i en kandidatpresentation!

Väl mött på stämman!

Olga Anikina