Kandidatpresentation: Mattias Jonsson

Varje dag fram till förbundsstämman kommer en person som kandiderar till CS:s förbundsstyrelse att få möjlighet att presentera sig här på hemsidan. Idag är det Mattias Jonssons tur.

Kära Centerstudenter!

Jag är tacksam för valberedningens förtroende att bli förslagen till vice förbundsordförande. Jag är 25 år, studerade tidigare till civilingenjör i datateknik vid Lunds Universitet, och jobbar idag som mjukvaruingenjör i Stockholm. De senaste tre åren har jag suttit i förbundsstyrelsen för Centerstudenter, två år som ledamot och ett år som vice, och nu hoppas jag på ert förtroende att få sitta kvar som vice ordförande även under 2022. 

När jag kom in i styrelsen våren 2019 såg jag fram emot att sitta i förbundsstyrelsen utan ett val så långt ögat kunde nå. Det jag älskar mest med Centerstudenter; diskussionerna, idéerna och den sakliga och sansade inställningen till politiken, är helt klart mer välkommet i ett politiskt klimat där alla partier inte desperat jagar tiondelar i nästa opinionsmätning. Eller i alla fall inte bara gör det. Men nu är vi här igen, och det sakliga och sansade i politiken känns längre bort än på länge. 

Men trots detta älskade jag att vara just Centerstudent under valen 2018 och 2019, och jag ser fram emot ett till valår, denna gång i förbundsstyrelsen. Centerstudenter är ett politiskt förbund med unik integritet, och jag vill vara med och driva just det jag skriver om ovan även i valrörelsen 2022. Jag tror att detta Centerstudentska är något som gör det roligt och meningsfullt att engagera sig politiskt, men också att det finns en verklig efterfrågan efter det bland väljarna, och att det är ett bra sätt att få in så många av våra kandidater som möjligt i kommun- och regionfullmäktige och riksdagen i September.  

(Men oroa er inte, vi har även en kort bra slogan på gång, som nog fångar ögon i flödet på sociala medier också!)

Skål!

Mattias Jonsson