Kandidatpresentation: Jakob Olsson

Varje dag fram till förbundsstämman kommer en person som kandiderar till CS:s förbundsstyrelse att få möjlighet att presentera sig här på hemsidan. Idag är det Jakob Olssons tur.

Kära Centerstudenter,

Jag heter Jakob och just nu bor jag i Göteborg och läser Civilingenjör Industriell Ekonomi på Chalmers. Jag söker ert förtroende för att tillsammans med de andra föreslagna leda CS genom och efter valet. 

Mitt engagemang sträcker sig till 2010 där en konträr 15-åring gick i polemik med sina kommunistkompisar och radikaliserade sig själv med böcker som “Till världskapitalismens försvar”, mirakulösa idéer om exponentiell tillväxt och framförallt alla politiska ungdomsdebatter som var inspelade 2010 och låg uppe på Youtube. Jag såg 2011 att CUFs förbundsstämma skulle vara i min hemstad Uddevalla så jag tog kontakt och undrade om jag fick komma på besök. Det gick naturligtvis. Jag blev medlem dagarna innan och dök upp på mitt första politiska event våren 2011, sen dess har jag varit fast.

Jag blev medlem i Centestudenter 2013 för att komma in på ett Almedalsmingel. Det skulle dock dröja några år innan jag skiftade mitt fokus från CUF till CS. Nu när jag sedan några år tillbaka är stadigvarande i Göteborg blev jag engagerad i CS Göteborg och blev 2021 avdelningsordförande. Utöver det är jag även engagerad i partiet i Göteborg. 

I år är det valår och jag som många av er kommer säkerligen ha svårt att fokusera på annat fram tills 11 september. Men jag kandiderar främst för att jag vill vara del av och skapa det CS som ska finnas efter valdagen. 

En arbetsskada jag, och säkert många av er, lider av är att referera till mandatperioder som år. Ett politiskt år har likt ett riktigt år olika årstider. Vi befinner oss nu i kampanjandets årstid, det föregicks av valplaneringens årstid. Efter det politiska årets nyår (valdagen) väntar ideutvecklingens årstid och det, kära Centerstudenter, är vår årstid. 

Vi är fria tankars hem. Det är vår styrka och vad jag älskar med CS. Vi har många goda reformer i bagaget och en historia att vara stolt över, men vi har framförallt kulturen och människorna som kommer föda framtidens idéer. Jag vill jobba med att stärka den kulturen och utveckla politiken både internt och gentemot partiet. 

Jag är stolt och tacksam för valberedningens förtroende och hoppas på ert på stämman. Har du några frågor om mig eller min kandidatur så är det fritt att kontakta mig hur helst du vill, men enklast via messenger. 

Vi ses på stämman,

Jakob Olsson