Kandidatpresentation: Jakob Olsson

Varje dag fram till förbundsstämman kommer en person som kandiderar till CS:s förbundsstyrelse att få möjlighet att presentera sig här på hemsidan. Idag är det Jakob Olssons tur att presentera sig inför stämman.

Kära centerstudenter,

Jag heter Jakob och har nyss gjort mitt första år i Centerstudenters förbundsstyrelse. Sedan några år tillbaka är jag stadigvarande bosatt i Göteborg där jag läser Industriell Ekonomi på Chalmers och jag har tidigare suttit som avdelningsordförande för CS Göteborg – fria ankars hem. 

När jag kandiderade förra året så utgjordes en stor del av min kandidattext av en allegori om årstider under ett politiskt år (en mandatperiod), jag tänker spinna vidare på det även i år. Förra året, kampanjandets årstid, präglades på gott och ont av valet. Jag, och säkerligen många av er, fick bjuda upp till debatt mot och testa både argument och idéer mot såväl meningsmotståndare som konkurrenter. Tiden kring ett val är ett av få tillfällen då resten av samhället verkar tycka politik, idéer och reformer är nästan lika viktigt som du gör. Det var spännande, frustrerande och lärorikt i lika delar men blev på många sätt enklare av att göra det ihop med Centerstudenter. 

Centerstudenter har rustat oss för att stå upp för våra idéer och ideal, och att backa upp dem med goda argument. Det är något som fostras i tiderna mellan val och i synnerhet nu, vad jag förra året kallade idéutvecklingens årstid, och det är under den årstiden Centerstudenter verkligen blommar ut. Centerpartiet har bytt partiledare och står själva inför ett större idéutvecklingsarbete. Vi har en otroligt viktigt roll att fylla i det arbetet, och jag hoppa få utföra det tillsammans med er och resten av den framtida styrelsen. 

Jag är stolt och tacksam för valberedningens förtroende och hoppas på ert på stämman. Har du några frågor om mig eller min kandidatur så är det fritt att kontakta mig hur helst du vill, men enklast via messenger. 

Vi ses på stämman,

Jakob Olsson