Kandidatpresentation: Ida Haggren

Varje dag fram till förbundsstämman kommer en person som kandiderar till CS:s förbundsstyrelse att få möjlighet att presentera sig här på hemsidan. Nu har vi kommit till den åttonde presentation och det är Ida Haggrens tur att presentera sig inför stämman.

Kära centerstudenter,

Ännu ett verksamhetsår har passerat. För min del har det inneburit otaligt många timmar i zoommöten, på mötesvåningen i Stockholm, under kvällar, under luncher, under helger, på tåg, på buss, på båt, på torg, på gator, utanför nationer, framför datorn och framför allt: tillsammans med andra centerstudenter. För det mesta har det varit roligt, ibland tufft, men alltid värt det. Därför söker jag nu ditt förtroende att få fortsätta ett år till, denna gång som vice förbundsordförande.

För er som inte känner mig heter jag Ida och har vid det här laget snart blivit klar med mitt andra år i förbundsstyrelsen. Jag är 22 år gammal och läser mitt första år på masterprogrammet i nationalekonomi vid Lunds universitet. Det var 2018 som jag gick med i förbundet och 2019 som jag blev invald i styrelsen i CS Scania (då Skåne). Utöver studier och politik sysslar jag också med så mycket studentlivsengagemang jag hinner med, framför allt i köket på Helsingkronaspexet.

I den kandidaturtext jag skrev för ett år sedan fokuserade jag på tre saker jag ville göra. Den första var att genomföra ett ordentligt Rådslag, och ett sådant blev det med bravur! Det arbete som jag, Rebecka, Jakob och Kristina lade ner visade sig i otroligt fina omdömen i utvärderingen. Den andra prioriteringen var att genomföra en aktiv (men hållbar) valrörelse, vilket även det gick vägen. Det var en utmaning att kombinera med sommarjobb och begynnande masterstudier, men i slutändan kunde ändå jag lägga ner en hel del tid både på praktiskt kampanjande och att planera för förbundets större valrörelse. Den sista punkten jag nämnde var att fortsätta fokusera på kärnverksamheten och stärka medlemmarna. Jag hoppas och tror att det arbete jag lagt ner för bland annat Rådslaget, ordförandekonferenserna och medlemsvårdsgruppen har måluppfyllt även denna punkt.

Så vad vill jag fokusera på under nästa år? Först och främst att få jobba strategiskt mot avdelningarna och medlemsvärvning, vilket finns större utrymme för i rollen som vice ordförande. Centerstudenter har styrkan i många aktiva avdelningar som genomför helt fantastisk verksamhet, men även utmaningen att vi har andra avdelningar som ständigt kämpar i motvind. Dessa avdelningar har en enorm potential, men de behöver en skjuts med hjälp av förbundsstyrelsen.

Även den ordinarie verksamheten, som jag kommit att lära mig ganska bra vid det här laget, ska såklart fortlöpa och utvecklas. Men en annan puck som kommer dyka upp är EP-valet. En valrörelse ska planeras och åtminstone delvis genomföras under kommande verksamhetsår. Jag hoppas att mina två år i förbundsstyrelsen, där vi under det första planerade en hel valrörelse och under det andra genomförde en, ska vara till gagn för hela förbundet i detta arbete.

Jag vill även nämna någonting om det speciella ansvar som tillfaller en vice förbundsordförande. Det gäller många strategiska diskussioner, liksom att plocka upp bollar som faller mellan stolarna och att krishantera. Att vilja ta detta ansvar är absolut ingenting som alltid varit självklart, utan någonting som växt fram med åren och med min kärlek till förbundet. Att förvalta, utveckla, skydda, utmana och slita för Centerstudenter är det finaste jag kan tänka mig få göra.

Med det vill jag be dig om ditt förtroende att få bli din vice förbundsordförande. Om du har några frågor eller inspel är du varmt välkommen att höra av dig till mig på messenger, telefon eller mejl. Vi ses på stämman!

Frihetliga hälsningar,

Ida Haggren