Kandidatpresentation: Anna Ek

Varje dag fram till förbundsstämman kommer en person som kandiderar till CS:s förbundsstyrelse att få möjlighet att presentera sig här på hemsidan. Idag är det Anna Ek som presenterar sig.

Stiltje, ett låneord från nederländskan som betyder avsaknad av vind. På sätt och vis ett dåligt ord att beskriva Centerstudenter med, speciellt när det politiska Sverige blåst upp till storm. Å andra sidan brukar man ju säga att det är lugnt i stormens öga och på många vis befinner sig Centerstudenter just i Sveriges politiska centrum. Stilje, något för oss att eftersträva och motarbeta. Att ständigt vara i centrum i den politiska debatten, men inte avstanna. Att inte låta politiska vindar rycka oss ur kurs, men samtidigt inte låta bli att tappa fart.

Så vem är personen som börjar en presentation av sig själv med att begrava sina läsare i ordspråk och liknelser? Jag heter Anna Ek, jag studerar till landsbygdsutvecklare på agronomprogrammet vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala och nu kandiderar jag till ledamot i Centerstudenters förbundsstyrelse.

Centerstudenter behöver fortsätta vara en konstruktiv och aktiv debattör, om vi fortsatt vill vara centrala i svensk politik. Det är mer än mycket annat en förutsättning för att vi ska kunna driva en god, rolig och vinnande valrörelse. Ännu mer, är det en förutsättning för att vi inte bara ska vara kända för en valkampanj utan som reella makthavare. För att förverkliga den möjligheten vill jag bidra med mina erfarenheter av politiskt skrivande, lärdomar från syskonorganisationer i andra länder och fleråriga bakgrund som digital kommunikatör.

Centerstudenter behöver se till att fortsätta vara en plats för mer än politisk utveckling. Allmänbildning, personlig utveckling och nätverk är även de viktiga delar av vad Centerstudenter är. Jag tror att Centerstudenter byggs bäst av starka, trygga individer och jag vill att vi ska vara en organisation som aktivt satsar på att bidra till mer än våra medlemmars politiska utveckling.

När jag i yngre tonåren först började oroa mig för vad jag skulle bli när jag blev stor, gav min mamma mig tipset att istället tänka på alla de saker jag inte ville bli. Att inte tvinga mig själv att välja mellan alla roliga möjligheter, utan istället lägga fokus på att ta reda på vad jag inte ville ägna mitt liv åt. Det var de visdomsorden jag mentalt vandrade tillbaka till när frågan väl kom från valberedningen. Jag insåg att jag ville vara en av dem som tog chansen, som inte ryggade för utmaningen och som gjorde något med de möjligheter jag såg i förbundet.

Stiltje är i vissa fall synonymt med stagnation och stagnation är ingenting jag eftersträvar. Vi, Centerstudenter, får inte lov att bli bekväma. Om jag under stämman får det förtroendet ser jag mycket emot att arbeta för att inte låta politiska vindar rycka oss ur kurs och samtidigt inte låta Centerstudenter att tappa fart.