Centerstudenter söker valgeneral!

Centerstudenter är Centerpartiets fristående studentförbund som driver politiskt arbete för en friare värld. Vi fungerar som en social mötesplats och en plattform för medlemmar som vill utvecklas professionellt, politiskt och personligt. Centerstudenter är framförallt aktiva i frågor som rör högre studier och studenters situation samt idédebatt och internationell politik. Vi har ca 600 medlemmar och avdelningar vid de flesta av landets större lärosäten.

Inför valrörelsen 2022 söker vi nu en valgeneral som vill arbeta med att bedriva en framgångsrik valrörelse tillsammans med Centerstudenter och Centerpartiet. 

Tjänsten är anpassad för att kunna fungera som ett deltids- samt sommarjobb för dig som är heltidsstuderande, med en start på 25% tjänstgöring under slutet av april om maj, och därefter heltid under juni månad fram till och med 11 september. Efter valdagen fram till och med sista september 2022 kommer tjänsten avslutas på 25 % återigen.  

Tjänsten kommer inkludera mycket resande i samband med kampanjer, framförallt under juni, juli och augusti och fram till valdagen i september. Däremellan har valgeneralen rätt till en kontorsplats på Centerstudenters nationella kansli på Stora Nygatan 4 i Stockholm, men det finns också utrymme att jobba på distans då arbetsuppgifterna möjliggör detta, främst innan sommaren och efter valdagen. 

Därför söker vi nu en valgeneral till vårt kansli på Centerpartiets Riksorganisation på Stora Nygatan 4 i Stockholm. Vi vill med den här tjänsten stärka vår förbundets personalkapacitet i valrörelsen för att ge genomslag och spridning av Centerstudenters politiska budskap inom ramen för valrörelsen. 

Arbetsuppgifter

Valgeneralens främsta ansvar är att genomföra förbundets operativa kampanjverksamhet i samband med de allmänna valen i september 2022. Ansvaret innebär att föra fram Centerstudenters fokusfrågor och åsikter genom kampanj och andra utåtriktade aktiviteter samt medlemsvärvning. Valgeneralen har ansvar för att leda kampanjarbetet ute i avdelningarna, övriga ställen där Centerstudenter har kandidater under pågående kampanjevenemang samt andra platser som kan anses viktiga för förbundets målgrupper. Valgeneralen jobbar tätt tillsammans med förbundsordförande, generalsekreterare och verksamhetssekreterare. Tillsammans med verksamhetssekreteraren lägger valgeneralen ett valschema som valgeneralen ansvarar för att genomföra. Det är förbundsordförande som har arbetsledaransvar för valgeneralen men valgeneralen förväntas även jobba självständigt utan direkt översyn.

Tjänsten inkluderar arbete i hela landet med fokus på de städer där Centerstudenter har avdelningar, eller andra platser som kan vara av strategiskt intresse för Centerstudenters kampanj.

Kvalifikationer

  • Vi söker dig som delar Centerstudenters grundläggande värderingar, även om du kanske inte är medlem hos oss idag. Som person är du utåtriktad, självständig och kommunikativ. Du är också en samordnare som är flexibel och har lätt för att samarbeta.
  • Vi ser gärna att du har någon form av akademisk bakgrund. Meriterande är också om du har tidigare erfarenheter av påverkansarbete samt erfarenhet av att genomföra samt planera event och kampanjer. 
  • Vi söker dig som innehar B-körkort, då kampanjarbetet kommer innefattar resor med bil.

Tillträde och omfattning

Tjänsten är av varierande tjänstgöringsgrad, på 25 % från tillträde fram till juni, då tjänstgöringsgraden går upp till heltid till och med den 11 september 2022. Därefter återgår tjänsten till en omfattning på 25 % tills utgången av september.  Tjänsten utgår från Centerstudenters kansli på Stora Nygatan 4 i Stockholm, men möjlighet till visst distansarbete finns. Tillträde från slutet av april  2022 eller enligt överenskommelse. 

Ansökning

Låter detta som något för dig? Tveka då inte att skicka in din ansökan med personligt brev och CV till centerstudenter@centerpartiet.se! Ansökningar behandlas löpande i takt med att de kommer in. 

För mer information eller frågor om tjänsten kontakta Julia Eriksson, förbundsordförande (julia.eriksson@centerpartiet.se, 073 – 076 44 78)