Centerstudenter och CUF: Elisabeth Thand Ringqvist är den kandidat som kan förnya och stärka Centerpartiet

Den 2 februari ska Centerpartiet besluta om vem som ska efterträda Annie Lööf på partiledarposten. Nu meddelar både CUF och Centerstudenter att man ställer sig bakom Elisabeth Thand Ringqvist i partiledarprocessen.

– Vi behöver en partiledare som sätter sakpolitiken främst och har visionen att driva en frihetlig reformagenda. De kommande fyra åren ska vi visa väljarna att vi har svaren på de mest aktuella samhällsproblemen och att en röst på oss är en röst för ett friare Sverige. Vi anser att Elisabeth är den rätta personen för att leda det arbetet, säger Réka Tolnai, förbundsordförande för Centerpartiets Ungdomsförbund. 

– Elisabeth är den enda kandidaten som har ett utifrånperspektiv och faktiskt inte suttit i partistyrelse eller riksdagsgrupp de senaste åren. Det gör att hon har bättre förutsättningar för att driva igenom förnyelse. Vi behöver lägga mer tid på politikutveckling som kan lösa vår tids utmaningar, och lite mindre tid på att reagera på andra partiers politik. Att vara centerpartist måste vara något mer än att vara emot ytterkantspartier. Med Elisabeth som partiledare finns möjligheten för att fylla Centerpartiets position med innehåll och ta en tydlig liberal och självsäker inriktning där vår sakpolitik lovar ett seriöst alternativ, kommenterar Julia Eriksson, förbundsordförande för Centerstudenter.

Hör Centerstudenters förbundsordförande Julia Eriksson och CUFs förbundsordförande Réka Tolnai uttala sig här:

SVT: https://www.svt.se/…/hon-backas-som-ny-partiledare-for-c

Sveriges Radio: https://sverigesradio.se/…/cuf-och-centerstudenterna…