Warda Fatih kandidatpresentation

0 Skriven av: Malin Stampe Kategori: Kandidaturpresentationer

Warda Fatih presenterar sig för förbundsstämman

Kära Centerstudenter,

Jag är ödmjukt tacksam och ärad över att ha fått valberedningens förtroende att bli föreslagen som ledamot i Centerstudenters kommande förbundsstyrelse. Min politiska resa började efter en gedigen bakgrund som föreningsordförande i Lunds FN-förening och som hållbarhetsambassadör för Svenska FN-förbundet. För att främja den integrations- och jämställdhetspolitiska debatten i Sverige startade jag för två år sedan upp VHEK Skåne, en förening som arbetar med opinionsbildning och kompetensförstärkning kring hedersrelaterat våld och förtryck. De stora samhällsutmaningar jag som föreningsverksam mötte i Malmö resulterade i ett partipolitiskt engagemang som tack vare ett stort stöd i medlemsomröstningen genererade topplaceringar inför riksdags- och regionvalet i år. Sedan dess har jag som 23-årig student befunnit mig i skytteltrafiken mellan politisk policyutveckling i Malmö och läkarstudier vid Lunds Universitet.

Jag ser med stor förväntan fram emot arbetet som ledamot i förbundsstyrelsen. Vikten av att lyfta retoriskt starka, nytänkande och ideologiskt skarpa röster har aldrig varit mer brännande. För att stärka demokratin och dess viktiga politiska dialoger måste vi lyckas få kommande generation att förstå betydelsen av såväl politisk ideologi och filosofi som pragmatisk debatt och saklig argumentation. Vårt uppdrag är inte enbart partipolitiskt, det är i främsta hand demokratibevarande. För att främja den frihetliga debatt vi så innerligt värnar behöver fler engagera sig i arbetet med att lösa vår tids samhällsutmaningar. Det innebär också att Centerstudenter framöver måste inta en större och tydligare roll i det mediala politiska landskapet. Vi måste dessutom främja medlemmars deltagande i det lokala politiska utvecklingsarbetet och försäkra oss om att den ideologiska stringensen bevaras I hela rörelsen. Det ligger i mångt och mycket på oss att skapa och öka medborgarnas förtroende för den gröna och frihetliga politiken.

Framtidens utmaningar kräver politiker som vågar vara skarpa, ärliga och verklighetstrogna. Förbundsstyrelsens roll för att kompetensstärka starka lokala profiler är därför avgörande. Jag kommer arbeta hårt för att se till att förbundsstyrelsen fortsätter anordna utbildningar där duktiga medlemmar får möjlighet att skapa sig nätverk, kontakter och spetskompetens inom områden som möjliggör en stark politisk plattform. Att få fler centerstudenter att väva ett engagemang i förbundet med praktiskt politiskt arbete eller kandidaturer till politiska församlingar är ett självklart mål. Därför kommer främjandet av aktiva medlemmars politiska deltagande vara en av mina högst prioriterade uppgifter.

Det är med stora möjligheter Centerstudenter nu går in i en valrörelse, där inte minst förbundsstyrelsen ledarskap och tydlighet kommer sättas på prov. Jag hoppas att jag under denna tid får ert förtroende att ta oss igenom en valseger och samtidigt får göra ett ideologiskt skarpt förbund ännu lite vassare!

Vi ses på stämman!

Valberedningens fulla förslag hittar du här

0

Your Cart