Warda Fatih kandidatpresentation

0 Skriven av: Malin Stampe Kategori: Förbundsstämma, Kandidatpresentationer 2019
Warda Fatih presenterar sig för stämman

Kära Centerstudenter. Det är en ära och stor glädje att inte enbart vara nominerad till vice ordförande i förbundsstyrelsen men även se ett så fantastiskt förslag till styrelse presenteras.

Mitt namn är Warda, jag är 24 år och till vardags boende i Malmö. Jag studerar medicin på Läkarprogrammet vid Lunds Universitetet och efter valet har jag dessutom fått förtroendet att träda in regionfullmäktige och som ordförande leda ett av Region Skånes sjukhus. Att vara en del av det politiska styret för med sig både erfarenhet och viktiga lärdomar om partipolitiken och det politiska hantverket. Det är i det dagliga arbetet, och det långsiktiga påverkandet, som vi kan göra skillnad i svensk politik.

För drygt ett år sedan fick jag förmånen att axla rollen som ledamot i förbundsstyrelsen. Det senaste året har varit spännande, intensivt och utmanande för Centerstudenters del. Vi har vuxit, stärkt avdelningar tillsammans med engagerade medlemmar, burit demokratin fram i en valrörelse och fått möjlighet att påverka svensk politik på riktigt. Under det gångna året har jag fått förmånen att bland annat anordna panelsamtal i Almedalen, tillsammans med styrelsen driva en valrörelse, släppa en rapport om sjukvårdspolitik, anordna Centerstudenters spetsutbildning Riksdagsuniversitetet och inte minst arrangera årets upplaga av Ledarskapskursen för förbundets kvinnor. Nu står vi inför ännu ett viktigt val där vi har ett stort ansvar att öka valdeltagandet och allmänhetens intresse för EU-frågor. Vi står ansvariga för att främja demokratitillgängligheten och vända trenden med det sviktande partiengagemanget. Det är nu viktigare än någonsin att värna saklighet och frihet. Det gör vi som bäst när vi möter studenter vid universitet och högskolor och skapar förutsättningar för engagemang i våra avdelningar.

Centerstudenter står inför ett verksamhetsår fyllt av nya utmaningar. Vi ska utveckla politik på fler områden, påverka såväl Centerpartiet som andra partier i en mer frihetlig riktning, och inte minst öka synligheten i våra profilfrågor. Centerstudenter har dessutom en viktig roll att fylla i framväxten av morgondagens ledare, politiker och tjänstemän. Vi behöver fortsatt främja en kreativ och intellektuell politisk plattform som kan utveckla varenda medlem och stärka den ideologiska kompetensen. På oss vilar ansvaret att föra den liberala rörelsen vidare till fler studenter. Jag kandiderar för att jag tror att jag kan bidra med just det ovan nämnda. Tillsammans med den föreslagna styrelsen är jag helt övertygad om att varje ledamots bästa förmågor kommer till sin rätta och att Centerstudenter kan se fram emot ännu ett år av storslagna sjöslag och agendasättande reformförslag.

Jag hoppas att jag får just ditt förtroende att tillsammans med en fantastisk styrelse, kreativa lokalavdelningar och engagerade medlemmar ta Centerstudenter till nya nivåer!

För frågor finns jag att nå på 0704909975 eller Warda.fatih@centerpartiet.se.

Tills vi ses i Göteborg!

/ Warda Fatih

0

Din varukorg