Torsdag i Palmedalen 

0 Skriven av: Admin Kategori: Almedalen, Palmedalen

Torsdag i Palmedalen. Fortsatt stort fokus på högre utbildning med både glass, seminarier och samtal.
Palmedalens torsdag inleddes med frukostglass tillsammans med Matilda Gustafsson, ordförande för Lärarförbundet Student. Simon och Matilda diskuterade frågor om kvaliteten på lärarutbildningen och hur den kan öka, om man kan få större flexibilitet i lärarutbildningen, och hade ett mycket trevligt och intressant samtal.

Sedan gick det vidare till Uppsala universitets seminarium om arbetsmarknadsutbildningar för utländska akademiker, ”korta vägen” och andra integrationsåtgärder för de som redan har en utbildning. Det var ett intressant seminarium, och efter det bytte Simon ord med bland annat Universitets- och högskolerådet. Här är Simon och Olof Pettersson från Academicum i samtal om yrkeshögskolans roll för integrationen.


Efter seminariet och efterföljande samtal var det dags för lunch. På hemvägen även ett spontant samtal med Sveriges Elevkårers ordförande Lina Hultqvist. Sist för detta inlägg: förberedelser inför en panel om bostadspolitik i morgon klockan 10. Mer uppdatering från det seminariet kommer!
 

0

Your Cart