Sofia Molin presenterar sig inför stämman

0 Skriven av: Admin Kategori: Förbundsstämma, Kandidaturpresentationer, Organisation

Sofia Molin är föreslagen till förbundsstyrelsen

Mitt namn är Sofia Molin, jag är 23 år gammal och härstammar från den skånska metropolen Stockamöllan. Jag vill härmed be om ert förtroende att vara ledamot i Centerstudenters förbundsstyrelse under det nästkommande verksamhetsåret.

För er som inte känner mig så skulle jag beskriva mig själv som en mycket glad, lite rastlös och väldigt skånsk livsnjutare. Till vardags studerar jag ett internationellt kandidatprogram i utvecklingsstudier vid Lunds universitet men är för tillfället trainee åt Europaparlamentariker Fredrick Federley i Bryssel fram till juli samtidigt som jag ska skriva mitt examensarbete.
Självklart kommer jag under min utlandsvistelse åka hem till styrelsemötena och sköta mina åtaganden digitalt.

Jag tog klivet in i centerrörelsen 2009 och har sedan dess haft otaliga uppdrag inom partiet, syskonorganisationerna och som förtroendevald politiker i min hemkommun. För att nämna några har jag varit 2:e vice ordförande i Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden i Eslöv, vice ordförande i CUF Skåne och är just nu LYMEC ansvarig i Centerstudenter International (CSI). Jag var även riksdagskandidat på plats nummer två för Centerpartiet i Skånes västra valkretsunder valet 2014 samtidigt som jag arbetade som valombudsman för Malmöcentern.  Utöver det har jag under min livstid även hunnit med att plugga i London, i Ghanas huvudstad Accra och volontärarbetat på Sri Lanka.

Som min utbildning antyder är det utvecklingsfrågor som ligger mig närmast hjärtat, med bland annat fokus på hållbart jordbruk i utvecklingsländer, och internationell politik i allmänhet. Jag hoppas därför att få vara med och leda, bredda och utveckla Centerstudenters internationella politik under det kommande verksamhetsåret både internt och externt genom bland annat vårt medlemskap i LYMEC.

Som vanligt så finns det så mycket man vill skriva och så lite plats men förhoppningsvis har ni nu fått en bild av vem jag är och har ni några frågor så tveka inte att höra av er!

 

 <- Tillbaka till alla kandidaturer

0

Din varukorg