Simon Palme presenterar sig för förbundsstämman

0 Skriven av: Admin Kategori: Förbundsstämma, Kandidaturpresentationer

Simon Palme är föreslagen till förbundsordförande

Jag heter Simon Palme, är snart fyllda 23 år gammal och kandiderar till förbundsordförande för Centerstudenter. Jag är bosatt i Uppsala där jag studerar statsvetenskap och arbetar som frilansande ledarskribent.

Först och främst vill jag tacka så mycket för valberedningens förtroende! Precis som de besök jag gjort i avdelningarna under de gångna veckorna stärker och peppar det. Valberedningen har lagt fram ett oerhört starkt förslag till styrelse. Det är ett lag jag verkligen tror på och det glädjer mig särskilt mycket att nästan hela förbundsstyrelsen vill fortsätta ett år till. Det tyder på en stark organisation och ett driftigt lag.

Centerstudenter har en stolt historia och har de senaste åren vuxit i medlemsantal och breddat sig mycket. Efter en rad kompetenta och framgångsrika ledarskap är förbundsordförandeskapet ett stort arv att förvalta. Jag känner ödmjukhet inför detta men är också säker på att jag är rätt person att kliva fram och ta mig an den rollen.

Jag har en vision om ett Centerstudenter som är akademiskt, idépolitiskt och välkomnande. För att arbeta för detta kommer mina erfarenheter av ledarskap, organisationsfrågor, politiskt påverkan samt försäljning och marknadsföring komma väl till pass. Jag har nio år bakom mig i Centerrörelsen vilket innebär stort centerhjärta, en god kännedom om rörelsen, många erfarenheter av förtroendeuppdrag och ett brett kontaktnät. Ni kan läsa mer om mig och mina erfarenheter på min hemsida www.simonpalme.se.

Jag vill att Centerstudenters politiska inriktning ska vara spetsig och tydlig. För mig är det en självklarhet att vi som studentförbund allra främst ska driva högskolefrågor. Där ska vi ha stor trovärdighet i allt vi säger samtidigt som vi också ska komma med skarpa förslag. Vi ska lyfta frihetliga argument och liberala principer i den offentliga debatten, och vara en tydlig motvikt till relativism och kollektivism. Det är en profil som jag drivit som ledarskibent under det gångna året och som ligger mig mycket varmt om hjärtat.

Jag vill att Centerstudenter på allvar ska vara fria tankars hem, vilket innebär att vi ska erbjuda våra medlemmar en intellektuell plattform med högt i tak. Det förutsätter att jag och förbundsstyrelsen arbetar idogt för aktiva avdelningar med kontinuerlig verksamhet. Jag känner mig säker på att framtidens förbundsstyrelse kommer bli ett starkt lag och att vi kommer ta det ansvaret. Förbundsstyrelsen bär också det yttersta ansvaret för att organisationen är välkomnande för nya medlemmar och att trösklarna till engagemang är låga. Här finns många utmaningar som jag är redo att lyfta.

Jag vill bli en lyhörd och ödmjuk ledare eftersom det är så vi bäst utvecklar både min ledarroll, såväl som Centerstudenters organisation, kommunikation och verksamhet. Därför hoppas jag också att det alltid kommer finnas medlemmar runtomkring mig som delar med sig av sina idéer om vad jag och förbundsstyrelsen kan göra bättre.

Tack för alla kommentarer, mail, samtal och besök de senaste veckorna! Nu närmar sig förbundsstämman med stormsteg där jag ber om ert förtroende att göra det roligaste jag tänka mig: att bli Centerstudenters förbundsordförande.

0

Your Cart