Robert Steffens kandidatpresentation

0 Skriven av: Malin Stampe Kategori: Förbundsstämma, Kandidatpresentationer 2019
Robert Steffens presenterar sig för stämman

Jag ställer upp till omval, förhoppningsvis så kan denna text förklara varför. Men först lite om mig. Jag är 23 år, bor i skrivande stund i Bryssel där jag gör praktik på Centerpartiets Brysselkansli. Jag kommer från den helt fantastiska (om än lite sossiga) kommunen, Botkyrka söder som Stockholm.

Under mina snart 9 år i Centerrörelsen har jag fått förmånen att testa ganska många saker. Jag har varit kommunpolitiker, styrelseledamot i lokala krets- och distriktsstyrelser, tjänsteman och förtroendevald. Men det finns få saker jag har gjort som har känts så meningsfulla som att sitta i Centerstudenters förbundsstyrelse. Det har känts som att saker bara har fallit på plats. Ni vet när man sent på kvällen känner sig lite filosofisk och dricker ett gott glas vin och för några sekunder så får man känslan av att allt klarnar. Och blir självklart. Så har detta verksamhetsår känts.

Men om man ska gå in på lite mer seriösa saker än mina känslor. Centerstudenter är inne i en period av förändring. Vi ökar i medlemstal samtidigt som vårt moderparti går in i en mandatperiod där vi har ett formellt samarbete med en socialdemokratisk regering. Utfallet av regeringsbildningen blev inte som Centerstudenter ville, vilket självklart är beklagligt, men nu måste vi vara en konstruktiv röst i Centerrörelsen. Det kommer inte tjäna någon att älta regeringsfrågan i all evighet. Vi måste driva partiet i rätt riktning på de frågor som ligger utanför Januariavtalet, så att partiet kan vara en stark liberal opposition. Samtidigt måste vi också driva partiet i rätt riktning i de områden som ligger innanför Januariavtalet för att partiet ska kunna få ut maximalt med politik på de uppoffringar vi har gjort.

För att kunna driva på partiet så måste också Centerstudenter fortsätta utveckla sin politik och vara en ideologisk tankeverkstad, genom arbetsgrupper för våra politiska program, genom Riksdagsuniversitetet, Sällbergakademin och skribentutbildningen. Det är här vi utbildar dagens viktigaste liberala opinionsbildare.

Om jag får ert förtroende vill jag fortsätta stärka vår politikutveckling och internationella arbete

Med hopp om ert förtroende på förbundsstämman,

Robert Steffens

0

Din varukorg