Robert Steffens kandidatpresentation

0 Skriven av: Malin Stampe Kategori: Kandidaturpresentationer

Robert Steffens presenterar sig för förbundsstämman

Jag heter Robert Steffens och kandiderar till Centerstudenters förbundsstyrelse.

Jag jobbar som politisk sekreterare i Nacka kommun och som gruppledare i Botkyrka kommun. När jag inte sysslar med kommunpolitik så har jag ett stort engagemang i internationella och säkerhetsfrågor. De senaste två åren har jag suttit i styrelsen för Nordiska Centerungdomens Förbund, det senaste året som 1a vice president och nästkommande år som ersättare i styrelsen. Mitt engagemang i centerrörelsen har tagit mig till många platser, från Kiev till Katrineholm. Under snart 4 år har jag varit aktiv i det internationella arbetet, 3 år i CUFs Internationella kommitté och 1 år i Centerstudenter International. Jag fått möjligheten att gå både Frivärlds Utrikesakademi och Folk och Försvars Försvars- och Säkerhetsakademi. Nu är jag redo för nästa utmaning!

Centerstudenters internationella arbete är viktigt. I dagsläget så är Centerstudenters förtroende och anseende i våra internationella samarbetsorganisationer väldigt bra. Det vill jag bygga vidare på, jag vill att fler Centerstudenter ska ta plats i de beslutade organen i t.ex. LYMEC. För att uppnå detta så måste vi jobba långsiktigt med våra kandidater, profilera dem i god tid i förväg, hjälpa dem att knyta nya kontakter osv. Vi måste också förankra arbetet i medlemskåren, alla ska kunna känna sig delaktiga i CSI:s arbete för att alla ska kunna ta del av de fantastiska kontaktnät och utbyten som det internationella arbetet ger. I dessa tider så tror jag att det också det är viktigt att vi fortsätter att vända sig utåt, att visa att vi fortfarande har tilltro till ett sammanhållet Europa och en sammanhållen värld och skapar kontakter.

Ett område jag tycker att Centerstudenter måste vara med och forma Centerpartiets politik är säkerhetspolitiken. Centerpartiets försvarspolitik måste handla om mer än den överbudspolitik som pågår när det kommer till försvarsanslaget. Självklart så är det en väldigt viktig del av försvarspolitiken och vi måste komma upp i 2% av BNP snarast. Men jag tycker att vår politik måste innehålla mer substans. Hur ska försvaret utvecklas i en ny och föränderlig värld? Vad tycker vi att försvaret ska vara till för, territoriellt försvar eller internationella insatser? Hur ska vår försvarspolitik knyta ihop med den bredare säkerhets- och utrikespolitiken? Jag har inte alla svaren på dessa frågor, men jag vet att kompetensen att svara på dessa frågor finns ute i förbundet. Därför tycker att vi borde tillsätta en försvars- och säkerhetspolitisk arbetsgrupp.

Med hopp om ert förtroende,

Robert Steffens

 

Valberedningens fulla förslag hittar du här

0

Din varukorg