Riksdagsuniversitet

0 Skriven av: Admin Kategori: Nyheter, Riksdagsuniversitet

Ansök till riksdagsuniversitetet 2017

Världen rör på sig. Fler och fler människor får varje dag möjlighet att förverkliga sina drömmar. De som föds idag har bättre förutsättningar än någon tidigare generation att bo och leva var de vill, älska vem de vill och forma sina egna liv. Samtidigt innebär förändring otrygghet, och runt om i världen mobiliserar populister och auktoritära mot globalisering, digitalisering och liberalisering.

Sverige behöver ett nytt ledarskap. Därför lanserar Centerstudenter idag Riksdagsuniversitetet, en unik utbildning i politik, kommunikation, policy och ledarskap för dig som vill ta en ledande roll för ett bättre och friare samhälle  inom politik, akademi eller näringsliv.

Utbildningen består av fyra träffar med olika teman, och avslutas med en resa. Träffarna kommer blanda föreläsningar med mer interaktiva pass och studiebesök hos olika organisationer och institutioner. Vi kommer även att besökas av ledande personer från partiet som ger sin syn på vad som händer i Centerpartiet, Sverige och världen.

Utbildningen syftar till att lyfta fram drivna och intresserade medlemmar genom att ge en bättre insyn i partiets verksamhet, och en djupare förståelse för de olika områden en politiker eller tjänsteman måste bemästra.

Ansökan består av:

  • Ett brev (max en sida) där du skriver kort om dig själv, dina politiska ambitioner och intressen, och varför du vill gå utbildningen.
  • En kortare text (ungefär en sida) där du beskriver hur du ser på det politiska läget, och vilken roll du tror Centerpartiet kan spela i framtiden för att skapa en frihetligare värld.

Ansökan skickas till diana.van@centerpartiet.se senast den 7 december kl 23.59.

Deltagaravgiften är 1000 kronor.

Deltagarna förväntas delta på minst tre av fyra träffar. Resa, boende och mat i samband med utbildningen ordnas av förbundet. Slutresan kommer planeras in när deltagarna är utvalda.

Utbildningen är planerade till följande datum:

  • 27-28 jan
  • 3-4 mars
  • 7-8 april
  • 19-20 maj

Har du några frågor om Riksdagsuniversitetet, hör av dig till diana.van@centerpartiet.se.

Vi ser framemot din ansökan!

0

Din varukorg