Rävarnas almedalsguide del 3

0 Skriven av: Malin Stampe Kategori: Almedalen

Festa med de bästa

Almedalen är ett utmärkt tillfälle att både knyta nya, och abrupt avsluta gamla, kontakter. Här kommer rävarnas lista på hur du, din plånbok och ditt rykte överlever veckan.

Spela på folks ekonomiska fiol. I Almedalen bjuder man alltid. Det går inte att komma undan med något annat. Bjudsystemet i baren liknar finansieringen av utbildningen. Gratis när man studerar men kostar resten av livet. Många här är höginkomsttagare. Tjänar bra och har fått gratis vin på föregående mingel och har därmed råd att köpa en öl extra till den som råkar stå bredvid dig i baren.

Gratis är gott. Nyttja give-aways. Vatten och kaffe finns överallt för den som är uppmärksam. Det gäller dock att inte vara snobbig – wrappen på det nästa seminarium kommer inte vara bättre än det som står framför dig. Tänk dock på vilket budskap du går runt med! Du vill inte se ut som en reklampelare för storkapitalet.

Kung på natten, kung på dagen. En Centerstudent har alltid flaggan i topp, men det är okej att fuska med en power-nap. En middagslur på Almedalens gräsmatta, eller hemma i våningssängen, kan göra skillnaden mellan fiasko och succé senare på kvällen. Glöm inte heller resorben. En vinbärsdoftande brustablett i samband med vattenpausen kan göra under. Är timmen sen så brukar Svenska Kyrkan erbjuda själaräddning utanför Österport medelst vatten.

Var en bror. Detta är det viktigaste av allt. Var inte odräglig. Var värdig och generös. Till den som ger skall det också komma, gäller såväl i baren som i mötet med nya bekantskaper. Det är inte okej att börja sluddra eller verka packad så länge minglen pågår. Det får man i så fall spara till nattklubbarna efter mörkrets inbrott. Detsamma gäller nakenbadandet. Det uppmuntras sannerligen – men – enbart när mörkret fallit. För allas skull.

0

Din varukorg