Rävarnas Almedalsguide del 1

0 Skriven av: Malin Stampe Kategori: Almedalen

Packa som en räv

Gambla Refvars Almedalsguiden är tillbaka! Den här gången signerad av Isak Kupersmidt, Emma Wiesner och Sofia Molin. Håll till godo!

Har du inte börjat skriva på packlistan inför Almedalen? Lugn, den första delen av Almedalsguiden innehåller den kompletta listan över vad varje almedalsfarare bör ha med sig för att vara kung, både natten och dagen.

Att bära med sig varje dag i Almedalen:

Anteckningsbok

Datorer är tunga, onödigt stora och behöver laddas. Ta med en anteckningsbok så ser du både sofistikerad och intresserad ut. Att ta anteckningar på padda eller telefon kan lätt misstolkas som att du tycker att mer spännande saker händer på annat håll.

Plackers

Vem vill ha mingelmaten dinglande mellan tänderna? För att folk ska kunna fokusera på vad du säger i stället för vad du har mellan tänderna – ha alltid en plackers nära till hands!

Powerbank

Utan en fungerande mobil är du ingenting i Almis. Ha med dig ett eget batteri så slipper du slicka väggarna på seminarier och mingel. På kvällen finns det inte heller någon tid att ladda telefonen, baren på Vinäger är enbart till för beställningar! Kom också ihåg rätt sladd för att ladda banken (!).

Resorb

Sharing is caring. Ta med dig så du kan bjuda både vänner och fiender.

Skavsårsplåster

Almedalen är som en enveckasvandring i fjällen, fast med finskor på kullersten. Oavsett hur dina skor passar i AC:n på NK kommer du krama dina fötter som ett fem-i-tre-ragg efter några dagar. För att smidigt kunna glida mellan mingel och konversationer så är skavsårsplåster ett måste.

Sköna finskor

Som ovan. Oavsett om du bor innanför eller utanför muren kommer du att gå. En hel del! Så ska du välja mellan dina sköna, också kanske lite ingådda, sommarskor, eller de nyinköpta stilettklackarna/styva randsydda skorna – kör på ett säkert kort!

Solglasögon

Det är alltid soligt i Visby. Åtminstone någon gång under veckan. Men ta av dig solglasögonen när du hälsar. Du vill att personen du träffar ska minnas hur du ser ut, inte dina Ray-Bans.

Solstift

Som ovan. Glömmer du solstiftet är största tipset att hälsa på Apotekets monter, och när du ändå har vägarna förbi montern – Gör en gratis hälsoundersökning för att se om du håller formen och har fysiken för att hinna med både sena efterfester och tidiga frukostseminarium. Har du inte det? Kör på ändå.

Tuggummi
Snittar och mingelmat är till för att provas men många goda ting kan skapa en odör som ingen uppskattar. Ta ett tuggummi, gärna med mintsmak, under marschen mellan två mingel för att säkra att det inte förstör kvällens utgång.

Vattenflaska

Viktigaste punkten. Det kommer att vara varmt. Du kommer att bli svettig. Men framförallt kommer du behöva slänga i en resorb när vätskebristen gör sig påmind och huvudet börjar dunka.

Visitkort

Vuxenvärldens motsvarighet till Pokemonkort. Linkedin, fast på riktigt. Kan kännas en aning analoga och ålderdomliga. Men om du nu har lyckats komma över en alldeles egen uppsättning med företagets logga, adress och telefonnummer – så är det nu du ska använda dem!

Annat livsnödvändigt:

Kristersson Lööf -18

Förena form och funktion med en schysst retrokänsla och ta med dig din KL18-tröja! Tröjan värmer inte bara under regniga mingel (se nedan), utan bjuder även in till samtal och visar på både självdistans och tydliga värderingar.

Tjocktröja

Kan enkelt glömmas bort då samtliga mingelinbjudningar lovar strålande sol, brunbrända snyggingar och trädgårdsmingel. Rävarna minns dock förra årets almedalen då var och varannan minglare önskade att man hade packat en extra cardigan, stelfrusna på DN:s mingel med snålblåst och duggregn (dock med havsutsikt).

Torrschampoo

Gotland har inte bara vattenbrist, utan även duschbrist. Skippa toakön på morgonen och spara vattnet till öjns urinvånare – använd torrschampo!

Tvättmedel

I Almedalen äter man stående med ett glas (gratis) vin i handen. Det är inte så enkelt som man kan tro, och olyckan lurar alltid runt hörnet. För att undvika intorkade fläckar på dina favoritkläder (som du givetvis har på dig) bör du du ha med dig tvättmedel. Det här är särskilt viktigt om du vet med dig att du har vänner som är vingliga på handen eller räknar med att kunna återanvända favoritskjortan under veckan!

Öronproppar

Oddsen säger att du kommer dela rum med flera andra, som dessutom inte är speciellt intresserade av att respektera din mat- och sovklocka. Även de vettigaste människorna kan visa sig vara snooze-missbrukare. Ett par öronproppar kan då utgöra skillnaden mellan att nästa dag kunna återuppstå likt Jesus eller att inte komma tillbaka alls. Vill du dessutom bevara din vänskap med dina sovkompisar? Ta med ett par extra!

Helt onödvändigt:

Badkläder

I Almedalen badar man bara under någon av sommarnattens mörkare timmar och då behövs inga badkläder.

Annat viktigt medskick:

Planera
Visby är en otroligt charmig stad, men en liten sådan. Under Almedalsveckan vallfärdar tiotusentals seminarie- och mingelsugna besökare hit och nästan tredubblar tätortens invånarantal. Inte alltför sällan kan det innebära att torrschampoo eller ditt favoritsnus tar slut i de fåtal affärer och kiosker som finns i närheten eller att köerna dit ringlar långa både dag som kväll. Och vem vill vara den som köar när man kan dricka rosé på ett mingel eller dansa på Kallis? Därför är det alltid bra att ha med ett litet lager av det nödvändigaste (se ovan) till ön så er Almedalsupplevelse inte hindras av onödiga väntetider eller panikartat nikotinletande i natten.

 

0

Din varukorg