Rapport från ESFLC 2016

0 Skriven av: Admin Kategori: CSI, Nyheter

Rapport från ESFL:s kongress i Prag

Den 11-13 mars reste en delegation av Centerstudenter till European Students For Liberty Conference 2016. ESFLC är ESFL:s årliga konferens, där frihetsvänner från hela Europa samlas för att ta del av nya tankar, idéer och kontakter i form av föreläsningar, workshops och andra aktiviteter. I år ägde konferensen rum på Karlsuniversitetet i Prag, och hade fler än 900 deltagare – den största av sitt slag någonsin.

 

Centerstudenter representerades av Konrad Hellberg, Lovisa Kronsporre, Max Gnipping samt Estrid Faust. Schemat drog igång fredag eftermiddag, då deltagarna fick lyssna till föreläsningar bland annat om (det platta) skattesystemet i Bulgarien och liberalismens lösningar för minskad världsfattigdom. På lördagen fortsatte aktiviteterna med bland andra professor James Lark från University of Virginia som upplyste deltagarna om olika sätt att förvränga statistik, om free havens-idén som en eventuell lösning på flyktingkrisen samt det journalistiska perspektivet på hur det är att arbeta med migrationsfrågan i dagens Europa. Även en smula sightseeing hanns med. På lördagskvällen anordnades ett trevligt samkvämsevent med intressanta samtal och utbyten samt kanske några danssteg. Söndagen bjöd på än mer kunskap – denna gång om bland annat Irlands medeltida anarki och den frihetliga studentrörelsens historia. De avslutande orden gavs av den libertarianska gurun Tom G. Palmer från bland annat tankesmedjan CATO Institute.

Helgens begivenheter kan sammanfattas som ett oerhört inspirerande evenemang med mycket intressanta föreläsare och deltagare från alla världens hörn. Centerstudenters delegation kan inte annat än rekommendera andra CS-medlemmar att ansöka till kommande konferenser, för att utöka sin kunskap, träffa nya människor samt få nya perspektiv på vad liberalism är och i den bästa av världar skulle kunna vara.


Estrid Faust

Centerstudenter International

 

ESFL163

0

Din varukorg