Oskar Qvarfort kandidatpresentation

0 Skriven av: Malin Stampe Kategori: Kandidaturpresentationer

Oskar Qvarfort presenterar sig för förbundsstämman

Ärade Centerstudenter,

Mitt namn är Oskar Qvarfort och jag kandiderar till Centerstudenters förbundsstyrelse.

Jag föddes på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg under sensommaren 1996. Under tidiga tonåren började jag intressera mig för liberalism och marknadsekonomin men det kom att dröja ganska många år innan mitt politiska engagemang tog partipolitisk form. Detta skedde först i slutet av 2013 när jag fick upp ögonen för ett parti bekvämt under riksdagsspärren i opinionen men som verkade ha en del intressanta idéer till idéprogram, vilket även den svenska journalistkåren vid tidpunkten verkar ha tyckt. Sedan jag blev medlem i början av 2014 har jag hunnit inneha ett antal olika roller inom ungdomsförbundet och partiet, både ideellt och som tjänsteman. Min första officiella aktivitet med Centerstudenter var rådslaget på Åland 2015 – något som minst sagt gav blodad tand.

För tillfället bor jag i Uppsala där jag sedan våren 2017 läser till jurist. Dessförinnan studerade jag vid Göteborgs universitet med målet att ta en kandidatexamen i psykologi, något som sedan dess lagts på is. Utöver mina huvudinriktningar har jag studerat några fristående kurser, däribland retorik och kommunikation som kommit det politiska arbetet väl till pass.

Mina högtflygande planer och storartade visioner för centerstudenter är många men som en vis person en gång sade ”No battle plan survives the first contact with the enemy”. Där i ligger en viktig poäng som, översatt i mindre mordiska termer, ger uttryck för behovet av ödmjukhet och flexibilitet. Centerstudenter har haft en fantastisk utveckling de senaste åren vilket gör att vi har ett starkt underlag att bygga vidare på. Detta arbete vill jag vara en del av. Jag vill vara en del i arbetet med den strategiska opinionsbildningen, inom och utanför partiet. Jag vill också vara en del i att förvalta och förbättra organisationsstrukturen och framförallt vill jag vara en del i arbetet när centerstudenter går till val.
Att döma av det politiska klimatet har vi ett stort ansvar att stå upp för våra kärnvärden om frihet och sanning, när andra sviktar.

Med de orden tackar jag för visat intresse och hoppas få ert förtroende när vi ses i lärdomens stad.

 

Valberedningens fulla förslag hittar du här

0

Din varukorg