Olga Anikinas kandidatpresentation

0 Skriven av: Naod Habtemichael Kategori: Förbundsstämma, Kandidatpresentationer 2020, Okategoriserade
Olga Anikina presenterar sig för förbundsstämman

Kära Centerstudenter,


Mitt namn är Olga Anikina och jag är 24 år gammal. Jag vill börja med att tacka valberedningen för nomineringen till ledamotsplatsen i förbundsstyrelsen. Det är en stor ära och ett uppdrag som jag har för ambition att vårda med all min kraft och förmåga.

Idag bor jag i Nacka kommun där jag också arbetar som politisk sekreterare för Centerpartiet. Jag har även fått det fina förtroendet att få sitta som ersättare i Nackas kommunfullmäktige och kommunstyrelse där jag får vara med och driva frihetlig allianspolitik. Jag är utöver det inne på mitt sista år av kandidatprogrammet i statsvenskap och nationalekonomi på Stockholms Universitet där jag skriver mitt examensarbete om inkomstprövade bidrag. Nu hoppas jag även att jag kan få medlemmarnas förtroende att få sitta med i Centerstudenters förbundsstyrelse och utveckla förbundet vidare.

Jag har ett stort engagemang för olika sociala frågor i samhället och vilka statens uppgifter egentligen bör vara. Jag har även ett stort intresse för utrikespolitik, speciellt med ögonen på Östeuropa och inte minst Ryssland som jag själv föddes i.
Diskussionerna om mina hjärtefrågor kan hålla på tills baren stänger och det är en av anledningarna till att Centerstudenter fick mig att känna mig hemma och blivit ett fantastiskt forum för mig, tack vare alla andra diskussionsivriga och drivna personer.

År 2017 gick jag på min första ölkväll med Centerstudenter Stockholm. Det var det första steget till vad som skulle komma att bli ett enormt engagemang med fantastiska möjligheter för mig. Jag har fått vara med och driva två valrörelser, sitta i CS Stockholms styrelse i snart tre år där jag arrangerat allt ifrån talarkvällar till Proseccomingel och framför allt haft de bästa stunderna i mitt liv.

Jag har mycket att tacka Centerstudenter för och mycket att ge tillbaka. Inkludering och medlemsvård är några utav mina prioriteringar som jag kommer att jobba med om jag får förtroendet att sitta i förbundsstyrelsen. Våra medlemmar ska känna att de kan ta plats i talarstolen och vid middagsborden på våra nationella evenemang men även i partisammanhang i sina egna regioner och kommuner från norr till söder. Inkluderingsarbetet ska genomströmma alla avdelningar och det är även min ambition att jobba med vår profil och vår kommunikation för att engagera nya medlemmar, något som alla avdelningar ska känna att de har fullt stöd till ifrån förbundsstyrelsen. Det ska vara högt i tak utan att behöva vara allt för tekniskt eller upplevas som oåtkomligt – ett avslappnat förbund helt enkelt! Det är även min ambition att Centerstudenter fortsätter att driva på frihetlig studentpolitik med ett stort fokus på studenters hälsa och ett flexiblare studentliv.

Centerstudenter är ett fantastiskt förbund, så låt oss visa det för många fler och göra det tillsammans!

Hör gärna av er om ni har några frågor om min kandidatur.

Olga Anikina 

0

Din varukorg