Natali Isaksson presenterar sig för förbundsstämman

0 Skriven av: Admin Kategori: Förbundsstämma, Kandidaturpresentationer

Natali Isaksson är föreslagen till förbundsstyrelsen

Jag växte upp i Ystad, en relativt liten stad i Skåne. När jag var elva hade jag här tillbringat fem år i en skola där alla i klassen vantrivdes så till den grad att vi fick dela upp oss i två grupper. Jag förpassades till gamla bildsalen med böcker i provisoriska skrivpappskartonger och studiemotivation långt nere i skorna. Just när jag började förakta min skolgång slog en friskola upp sina dörrar. Jag hamnade på en plats där frihet till framgång efter eget ansvar och förmåga stod i centrum. Här fann jag min liberala övertygelse långt innan jag hade orden för att beskriva den för mig själv.

Grundbulten i ett fritt samhälle är friheten att fatta dåliga beslut. Mitt dåliga beslut har väl varit att inte tidigare engagera mig i högre utsträckning i Centerstudenter. Det var först en kort period under studier i Lund som jag fann förbundet där ideologin var i hjärtat av verksamheten, vilket gick rakt in i hjärtat på mig. Men efter gymnasiet har jag varit alldeles för nyfiken på världen. Istället för engagemang har mina debatter som ersättning förpassats till middagsbord, födelsedagar och bröllop. Jag är nu i behov av ett forum för att få utlopp för mina åsikter och argument – både för att de på så vis kan göra större nytta, men också för att jag fortsatt ska kunna bli inbjuden till släktmiddagar. Och Centerstudenter, det är snart val. Förbundet behöver någon med all denna undertryckta politiska energi!

Vi ser växande politiska rörelser som omfamnar idéer där vissa människors rättigheter tycks viktigare än andras. Men jag står starkt upp för öppna gränser: jag är en bättre människa på grund av detta, och världen blir en bättre plats med öppenhet. Efter många år utomlands har jag tappat all konflikträdsla. Jag föredrar en öppen och rak dialog och har glömt bort allt som heter Jante: i min värld finns inga drömmar som är för stora. Jag är övertygad om att Centerstudenter kan och ska våga visa vägen mot framtidens politik. Här vill jag bidra med att lyfta viktiga frågor om Sveriges framtida roll i EU, och bistå med att utveckla relationerna med likasinnade förbund runtom i Europa. För EU är ämnet som ibland håller mig vaken om nätterna, men som likväl får mig att vilja stå upp för att förbättra det samarbete vi inlett. Därför vill jag utöver en nationell valseger påbörja arbetet för att se minst fyra Centerparlamentariker i Europaparlamentet till nästa Europaval.

Trogna och nya medlemmar ska känna sig lika välkomna i förbundet såsom jag blivit välkomnad. Så jag hoppas att du vill ge mig förtroendet att bli ledamot i förbundsstyrelsen året framöver.