Naod Habtemichael kandidatpresentation

0 Skriven av: Malin Stampe Kategori: Kandidaturpresentationer

Naod Habtemichael presenterar sig för stämman

Hej!

Jag heter Naod Habtemichael, är 23 år gammal och ber om ert förtroende att bli förbundsordförande för Centerstudenter.

Först och främst vill jag rikta ett stort tack till att ha fått valberedningens förtroende att leda Centerstudenter i en valrörelse. På förbundsstämman i Stockholm bad jag om ert förtroende att sitta i förbundsstyrelsen. Det är mycket som hänt sedan dess. Jag har återgått till mina studier och lärt mig en hel del vad gäller förbundsstyrelsens interna arbete. Jag har både fått arrangera evenemang, skriva debattartiklar och representera Centerstudenter i olika sammanhang. Med de erfarenheter jag fått i förbundsstyrelsen, i kombination med mitt djupa engagemang i Centerstudenter Göteborg, anser jag att jag har de erfarenheter som krävs för att kunna leda vårt kära förbund.

Centerstudenter har utvecklats något enormt de senaste tio åren. Från att knappt ha kunnat fylla ett mindre mötesrum, står vi nu större och starkare än någonsin. Antalet medlemmar befann sig på en rekordnivå i fjol och vi fortsätter se förbundets medlemmar ta plats i partiets tjänstemannakår runt om i landet. Men för att bibehålla vår tyngd behöver vi fortsätta anordna högkvalitativa evenemang, ständigt utveckla våra policyförslag och fortsätta vara det studentförbund som är allra bäst på opinionsbildning.

Vi fick igenom en hel del av vår politik på Centerpartiets stämma i höstas. Men det betyder inte att vi är nöjda och stannar där. Utan tvärtom. De senaste verksamhetsåren har vi varit framsynta och utvecklat politiska program av väldigt hög kvalitet. Men efter en intensiv valrörelse är det på tiden att vi slår våra kloka huvuden ihop och fokuserar på stommen i politiken, nämligen idéerna.

Det är även idéerna som kommer stå i fokus i den stundande valrörelsen. Ni som var delaktiga och kampanjade på campusområden i valet 2014, har förmodligen märkt av en skillnad i intresset för Centerpartiet i allmänhet och Centerstudenter i synnerhet. Hårt arbete har lett till att vår rörelse som präglas av frihet, optimism och grön politik väcker ett större intresse bland studenter. Det är en utgångspunkt som vi måste ta tillvara på och se till att vi syns och hörs bland studenter runt om i landet.

Under ett valår är det många studenter som blir intresserade av politik. Vi måste därför förbereda oss på att förbli relevanta och ha en politik som engagerar. För att förbli ett relevant förbund krävs det hårt arbete och träget slit. Om jag får ert förtroende på förbundsstämman i Uppsala har jag tyvärr ingen magisk knapp att trycka på för att säkerställa en fantastisk valrörelse och en ny Alliansregering. Däremot har vi rätt förutsättningar för att det ska kunna ske. Och jag är beredd på att jobba extremt hårt för att det ska ske.

Med hopp om ert förtroende
Naod Habtemichael

www.naod.nu

Valberedningens fulla förslag hittar du här

0

Din varukorg