Möt Emma Wiesner - en av Centerpartiets toppkandidater

0 Skriven av: Naod Habtemichael Kategori: EP-val Nyheter, Reportage

Möt Emma Wiesner

Vi fick en möjlighet att byta några ord med Centerpartiets toppkandidat i valet till Europaparlamentet i maj. Emma Wiesner valdes idag till att stå på tredje plats i listplaceringen.

Emma Wiesner brinner för klimat- och energifrågor, har varit aktiv i Centerrörelsen i 13 år och är civilingenjör inom energifrågor. Hon brinner för ett grönare Europa och kan energi- och klimatfrågor både ur ett tekniskt och politiskt perspektiv och vet vilka utmaningar och möjligheter Sverige står inför. Hon är dessutom en gammal räv, vilket betyder att hon har suttit i Centerstudenters förbundsstyrelse.

Vi har tagit ett kort snack med Emma och frågade vad hon skulle vilja jobba med i Europaparlamentet.

Hej Emma! Grattis till att ha placerats listtrea av förtroenderådet! Vad hoppas du vilja få uträttat om du skulle få möjligheten att bli en av Sveriges kommande Europaparlamentariker?

– Tack! För mig är det viktigt att EU gör rätt saker. Jag tycker att arbetet ska utgå ifrån de fyra friheterna, alltså rörlighet och ekonomiskt samarbete. Men vi får inte heller glömma bort att 72% av EU:s energi är fossil. Ska vi klara 1,5 gradsmålet så måste vi jobba tillsammans i Europa. Frågorna jag vill driva är därför:

🌎 MILJÖ OCH KLIMAT
En grön frihetlig politik har sin utgångspunkt i att förorenaren betalar. Klimatfrågan känner inga gränser, EU:s fantastiska samarbete möjliggör en effektiv klimatpolitik.

📈 FÖRETAGSAMHET
EU är ett fantastiskt handelssamarbete! För ett litet exportberoende land som Sverige är EU enormt betydelsefullt. Företag växer dock inte på träd. Vill vi att företag ska skapas, växa och blomstra, så behövs en företagsvänlig politik!

🇪🇺 FRAMTIDEN FÖR EU
Liberaler har ett ansvar att försvara samarbete, öppenhet och tron på ett enat Europa! Vi måste ge en positiv och hoppfull bild av EU:s möjligheter. Centerpartiets kandidater måste ha en tydlig vision framåt!

Det låter som väldigt viktiga frågor som EU är i stort behov av att ta till sig. Stort lycka till och ha nu en god jul!

– Stort tack och detsamma!

0

Din varukorg