Mattias Jonsson kandidatpresentation

0 Skriven av: Malin Stampe Kategori: Förbundsstämma, Kandidatpresentationer 2019

Mattias Jonsson presenterar sig för förbundsstämman

Hej vänner. Jag ber om ert förtroende att sitta i Centerstudenters förbundsstyrelse!

Jag heter Mattias och föddes i en liten ort utanför självaste stämmostaden Göteborg för drygt 22 år sedan. Idag bor jag i Lund där jag studerar till civilingenjör i datateknik, frilansprogrammerar och för ord i skåneavdelningen. Våren 2016 gick jag till min första aktivitet med Centerstudenter, en ärtsoppesittning i partilokalen i Lund. På årsmötet följande vinter blev jag invald i styrelsen och året efter det fick jag förtroendet att leda avdelningen som ordförande. Under den tiden har vi haft pubkvällar utan en enda deltagare, Lunchpunsch med 60 besökare inklämda i en liten partilokal gjord för max hälften, och allt däremellan.

Jag har med andra ord stor erfarenhet av hur det kan vara att leda en avdelning, både när det går bra och när det går sämre. Precis som skåneavdelningen växer även förbundet som helhet, vilket är en fantastisk möjlighet. Avdelningarna är de flesta medlemmarnas första kontakt med förbundet, och ofta platsen där merparten av en medlems tid och engagemang spenderas. Jag skulle i förbundsstyrelsen vilja vara med och hjälpa avdelningarna att växa med förbundet och verkligen etablera sig som en stabil grund i ett växande förbund.

En stor del av det arbetet handlar om att se till att roligt att engagera sig som medlem i Centerstudenter. Det kan handla om regelbunden aktivitet i avdelningen, utbildningar som hjälper medlemmar att ta sitt engagemang och sina kunskaper till nästa nivå, eller helt enkelt att ha högt i tak inte bara i diskussionerna utan även i organisationskulturen, för att välkomna varje ny medlem med öppna armar.

Sammanfattningsvis har vi ett verksamhetsår framför oss då politik ska utformas, hundraåriga traditioner ska startas, frihet ska försvaras och Centerstudenter ska nå nya höjder. Jag hoppas kunna få ert förtroende att som styrelseledamot vara med och leda förbundet igenom det!

Hör gärna av er om ni har några frågor. Annars ses vi på stämman!

Mattias Jonsson

0

Din varukorg