Måndag del 2

0 Skriven av: Admin Kategori: Almedalen, Palmedalen

Måndagen under Almedalsveckan drog i gång rejält med flertalet intressanta seminarium. Ordförande Simon Palme besökte bland annat Svenskt Näringslivs seminarium om hur Sverige kan locka utländsk kompetens samt Uppsala Universitets två seminarium på temat “Universitetens roll i samhället”, samverkan och internationalisering. Det är viktigt att samverkan mellan universitet och näringsliv fungerar för att öka utbytet mellan akademi och näringsliv. Seminariet diskuterade bland annat hur samverkansanslag till Universiteten kan fördelas baserat på kvalitet i olika samverkansformer. På seminariet träffade Simon bl.a. Eva Åkesson, rektor för Uppsala Universitet.

Eftermiddagen bjöd även på glassmingel och rapportsläpp med Timbro där en rapport om serveringstillståndet presenterades. Därefter minglades det vidare på snusmingel med svenska snustillverkarföreningen och sedan på mingel med SACO studentråd och Sveriges elevkårer. Där träffade Simon bland annat ordförande för SACO studentråd, Malin Påhls, och pratade kommande samarbeten Centerstudenter och SACO studentråd emellan.
Simon avrundade den intensiva dagen med en välförtjänt öl tillsammans med riksdagsledamot, Johan Hedin. Johan är rättspolitisk talesperson för Centerpartiet och ville bland annat diskutera trygghet för studenter, studenters villkor och trygghetsfrågor.
Kvällen spenderades på Centerpartiet Gotland middag där Annie pratade inför Centerpartiets dag, tisdag. Hon pratade bland annat om kampen mot populism och rasism samtidigt som Centerpartiet på Gotland hade dukat upp en trevlig middagsbuffé.
En hektisk dag som fortsatte med Young Professionals middag med konsultfirman JK och diverse mingel in på småtimmarna. Imorgon ser vi fram emot en spännande dag med flera rundabordsamtal och även Centerstudenters seminarium om yrkeshögskolan! Mer information om morgondagens seminarium hittar du här, vi ses där! https://www.facebook.com/events/224005348113791/?ti=icl
0

Your Cart