Liberalt toppmöte i Stockholm

0 Skriven av: Tobias Samuelsson Kategori: CSI, Nyheter, Okategoriserade

Liberalt toppmöte i Stockholm

Helgen den 11:e till 14:e maj 2017 samlas Europas unga liberaler (LYMEC) för kongress i Stockholm. Kongressen föregås med ett seminarium där delegaterna diskuterar Europas utbildningssystem.

I helgen kommer 120 deltagare till Stockholm för att sätta agendan för hur de vill utveckla Europa. Förutom ett seminarium om utbildningssystem kommer deltagarna delta i debatter, gå igenom organisationens rapporter samt besluta om LYMEC:s politik.

EU-parlamentarikern Fredrick Federley, Centerpartiet, närvarar under helgen och lyfter vikten av europeiskt samarbete:
I en tid när liberala krafter är på frammarsch i Europa är ungas engagemang viktigare än någonsin. Deltagarna är inte bara morgondagens makthavare utan också dagens makthavare, säger Fredrick Federley.

Jan Björklund, partiledare Liberalerna, kommer att öppna kongressen på fredagen. Han kommenterar:
– Europa står inför stora utmaningar, högerpopulism och extremism vinner mark. Liberalismen behövs mer än på mycket länge och de unga liberalernas engagemang är ovärderligt för Europas framtid, säger Jan Björklund.


Värdar för kongressen är Centerpartiets ungdomsförbund, Centerstudenter och Liberala ungdomsförbundet.

 

Presskontakter:

Vendela Rundberg (CUF)
vendela.rundberg@centerpartiet.se
+46703100704

Thea Andersson (LUF)
thea.andersson@luf.se
+46702995694

Europas unga liberaler, LYMEC, är ALDE:s (Alliansen för liberaler och demokrater för Europa) ungdomsförbund. Förbundet grundades 1976 och har i dag 200 000 medlemmar från 33 länder.

 

0

Din varukorg