Kandidatpresentation Malin Henriksson

0 Skriven av: Malin Stampe Kategori: Kandidater

Malin Henriksson

Jag heter Malin, 31 år, jag arbetade som generalsekreterare i Centerstudenter fram till våren 2018 och är faktiskt den generalsekreterare som suttit längst på posten. Nu arbetar jag på Centerpartiets riksdagskansli där jag är sakkunnig i utbildnings- och forskningsfrågor. 

Vad kandiderar du till?
Jag kandiderar till Stockholms länslansting. Där står jag på plats 6 (Valkrets 4 – Östra söderort).
Du finner mig även på Stockholms riksdagslista på plats 43 och på Norrbottens riksdagslista på plats 12.

Varför kandiderar du?
Landstinget driver många frågor som är viktiga för många människor i länet. En fungerande tillgänglig vård. En fungerande kollektivtrafik så att människor i länet kan ta sig till sina arbeten, välja ett miljövänligt sätt att transportera sig och bo i hela regionen. Landstingsvalet kallas ofta det bortglömda valet men  jag vill vara med och göra skillnad.

Vilka är dina hjärtefrågor?
Att det ska finnas en tillgänglig vård för alla boende i Stockholm. Jag vill se en större tydlighet inom vården så att patienter lättare ska kunna hitta rätt vård; snabbare, enklare och säkrare.

En säker vård för blivande föräldrar.  Det behövs en bättre trygghet för blivande mammor som inte ska behöva oroa sig för att de får en plats på BB, om det finns personal eller om de kommer få en säker förlossning.

Även är det viktigt med en tillgänglig kollektivtrafik, även på kvällar och helger, för alla som bor i länet.

Vilken är din favoritsång i Centerstudenters sångbok?
Min favoritsång i sångboken är Romavisan.

0

Din varukorg