Kandidatpresentation Maja Westling

0 Skriven av: Malin Stampe Kategori: Kandidater

Maja Westling

27 år, politisk sekreterare. Tidigare avdelningsordförande för Centerstudenter Umeå.

Vad kandiderar du till? 
Jag kandiderar till kommunfullmäktige i Umeå där jag står på 4:e plats på Centerpartiets valsedel.

Varför kandiderar du?
Jag ställer upp i valet för att Umeås politik är i stort behov av unga kloka människor. Under min tid som politisk sekreterare har jag även fått uppleva hur häftigt det är när centerförslag blir verklighet, så att vardagen blir bättre för alla oss umebor – både nytillkomna som infödda.

Vilka är dina hjärtefrågor?
Ungas företagande och näringslivsfrågor har alltid legat mig varmt om hjärtat, på senare år har jag även upptäckt tjusningen i hållbar stadsplanering och byggande av den gröna staden. Just i Umeå har centerrörelsen under lång tid varit väldigt duktiga på frågor gällande landsbygden, men ofta glömt bort staden, därför vill jag lyfta de frågorna ur ett centerperspektiv.

Vilken är din favoritsång i Centerstudenters sångbok?
Min absoluta favorit är självklart Kungssången, men måste jag välja något lite mer studentikost så är det Portos visa.

0

Din varukorg