Kandidatpresentation Johan Krog

0 Skriven av: Malin Stampe Kategori: Kandidater

Johan Korg

26 år, landstingsrådssekreterare, valberedning CS Stockholm

Vad kandiderar du till?
Jag kandiderar till Nacka kommunfullmäktige på plats fyra. Jag kandiderar också till riksdagen för Centerpartiet i Stockholms län på 11:e plats.

Varför kandiderar du?
Jag kandiderar för att jag tror på ett friare och grönare Nacka och Sverige. Jag tänker aldrig vika mig för de politiker som tror att de vet bättre än människor själva hur folk ska leva sina liv. Det finns för lite frihetliga värderingar i svensk politik.

Vilka är dina hjärtefrågor?
Jag har under hela mitt politiska engagemang brunnit för att avskaffa detta generella strandskyddet i Sverige. Strandskyddet är Sveriges kanske mest missanpassade lagstiftning och behöver kraftigt reformeras. Idag lägger strandskyddet en våt filt över hela Sveriges utveckling och det vill jag ändra på. Jag kämpar också för att förändra en fruktansvärt stelbent plan- och bygglag som aktivt hindrar tusentals nya bostäder från att byggas. Sist men inte minst brinner jag för varje människas rätt att utifrån sina förutsättningar och drömmar förverkliga sitt liv. Jag tror på varje människas vilja och förmåga att fatta egna beslut.

Vilken är din favoritsång i Centerstudenters sångbok?
Jag tycker att Centerstudenters gamla kampsång på ett fint sätt sammanfattar mitt politiska engagemang.

0

Din varukorg