Kandidatpresentation Elin Larsson

0 Skriven av: Malin Stampe Kategori: Kandidater

Elin Larsson

25 år, vice förbundsordförande för Centerstudenter och konsult.

Vad kandiderar du till?
Jag kandiderar till kommunfullmäktige i Stockholm stad (plats 9) samt riksdagen i Gävleborg (plats 6).

Varför kandiderar du?
Jag kandiderar därför att både Stockholm och Gävleborg behöver en frihetlig röst. I Gävleborg kan jag se problemen som framförallt unga möts av med en stelbent arbetsmarknad som i mångt och mycket gynnar de som jobbar inom industrin sedan flera år tillbaka. Som relativt nyinflyttad i Stockholms möts man som ung av en blomstrande arbetsmarknad men en bostadsmarknad som vi unga står alldeles för långt ifrån.

Vilka är dina hjärtefrågor?
Mina hjärtefrågor är självklart högre utbildning men också bostäder. Gävleborg tappar mycket kompetens då många unga väljer att plugga utanför länet, därför är det viktigt att höja kvalitén på den högre utbildningen så att mindre högskolor såsom den i Gävle också kan hålla en hög standard. I Stockholm är det viktigt att bygga fler bostäder och framförallt viktigt att bygga högre så fler kan bo centralt samtidigt som vi värnar om de grönytor som finns. Det måste vara ännu större fokus på att bygga bostäder till de som är resurssvaga såsom unga och studenter.

Vilken är din favoritsång i Centerstudenters sångbok?
Svårt! Jag älskar (nästan) alla sånger i sångboken men en favorit är O, gamla klang- och jubeltid. Det är väldigt roligt att se hur vi blir fler och fler medlemmar som reser sig på varje rad och som forna student kan jag verkligen intyga att hjärtat i en sann student kan ingen tid förfrysa. Men kom ihåg att man bara bankar i bordet vid kärnan!

0

Din varukorg