Julia Erikssons kandidatpresentation

0 Skriven av: Naod Habtemichael Kategori: Förbundsstämma, Kandidatpresentationer 2020
Julia Eriksson presenterar sig för förbundsstämman

Ärade Centerstudenter!

Jag heter Julia Eriksson, är 22 år gammal, och ber om ert förtroende att bli förbundsordförande för Centerstudenter.

Jag vill först och främst tacka för att ha fått valberedningens förtroende att leda Centerstudenter. Jag kandiderar till förbundsordförande för att jag har en stark tilltro till förbundets kapacitet och en ambition om att utveckla förbundet ännu mer, som organisation och mötesplats för alla studenter med frihetliga ideal.

Centerstudenter närmar sig nu 75 år som fria tankars hem och gör detta som ett starkt förbund. Jag är otroligt stolt över att få vara en del av ett förbund med en tydlig ideologisk förankring och medlemmar med ovärderlig sakkunskap. Centerstudenter en unik plats att utvecklas på och för mig har förbundet givit mig mer än jag kunnat ana när jag som nybliven juriststudent i Uppsala valde att bli medlem. Jag har anordnat evenemang, deltagit i utbildningar, varit med och utvecklat förbundets sakpolitik, utvecklat en kärlek till arraksbaserad spritdryck, gått på helfestliga och studentikosa tillställningar, stått i talarstolen på partistämman och blivit insatt i Centerpartiets arbete på lokal och nationell nivå. Mitt medlemskap i Centerstudenter har givit mig en unik plats att utvecklas på, som student och människa, men också ett hem i det avseende att det alltid erbjudit förkovran och glädje. Genom styrelsearbetet i CS Uppsala, och inte minst genom mitt ordförandeskap i lokalavdelningen, har gett mig trygghet och stolthet i att företräda Centerstudenter, och jag vill nu fortsätta göra det som er ordförande.

Vi står nu inför framtidshoppet att växa ännu mer som förbund, producera nya idéer och bli ännu skarpare. Ett gott resultat kräver långsiktighet, och med två år kvar inför nästa val, vet jag att vi har tid, vilja och energi att bli större och bättre. I det arbetet känner jag också ett ansvar i att se till att förbundet, trots den pågående pandemin, kan fortsätta sitt arbete genom att erbjuda digitala verksamheter och fokusera på policyutveckling. Dessutom är det nu extra viktigt att driva partiet i rätt riktning under dessa stormiga tider.

Centerpartiet behöver hitta sin nya plats i politiken samtidigt som vi i Centerstudenter måste se till att partiet fortsätter vara ett liberalt parti som driver högerpolitik. Det handlar inte bara om att ta ställning till regeringsfrågan, eller vara en liberal vakthund utan också hjälpa partiet rätt i stora och små frågor där partiet ser Centerstudenter som en given bundsförvant när ny politik ska tas fram och när nya väljare ska nås. Centerpartiet hämtar en stor del av sina väljare bland unga akademiker i storstäder och där ska Centerstudenter vara partiet behjälpliga i att nå dem.

Jag vill jobba hårt för att Centerstudenter ska utvecklas och växa som organisation, både i medlemsantal och politikutveckling. Detta vill jag göra tillsammans med alla er. Vi har en medlemskår med bred akademiskt förankring och mycket kunskap. När medlemmar upplever Centerstudenter som välkomnande, utvecklande och utmanande uppnår vi genast en stark idéstyrd utveckling i förbundet och vi tilltalar fler att ansluta sig. För mig är det därför viktigt att vår interna organisation fungerar för att vi ska kunna växa. För att vi ska kunna bli fler och utvecklas krävs att varje medlem känner sig delaktig och trygg i sitt medlemskap, att vi fortsätter utveckla våra interna utbildningar och att våra avdelningar får mer av det stöd de behöver i sitt arbete.

Jag ber nu om ert förtroende att leda och utveckla vårt innerliga och skarpa studentförbund i vår insats som frihetens försvarare. Tveka inte att höra av er till mig med frågor eller funderingar!

Med förhoppningar om en ljusnande framtid
Julia


http://www.julia2020.se

0

Din varukorg