Jonathan Arvidsson kandidatpresentation

0 Skriven av: Malin Stampe Kategori: Kandidaturpresentationer

Jonathan Arvidsson presenterar sig för förbundsstämman

Snart är årets kanske roligaste evenemang här, Centerstudenters förbundsstämma och jag välkomnar er till lärdomsstaden. Det kommer vara en helg full av politik, punsch och lite pangpang. Det är med tacksamhet och en rejäl dos ödmjukhet jag mottagit valberedningens förtroende att bli föreslagen som en av era ledamöter i förbundsstyrelsen.

I samband med att jag flyttade till Uppsala för att studera juristprogrammet blev jag medlem i Centerstudenter. Under dessa snart fem år, har jag insett att jag inte ville bli jurist och utan ekonom. Men kanske framförallt så har jag varit med och drivit Centerstudenters Uppsalaavdelning. Först som ledamot i föreningen, och sedan 2016 som ordförande. Under denna period har föreningen hunnit fylla 80, vi har producerat vår egna sångbok som innehåller fler stavfel och sånger än förbundets, och vi har vuxit i form antalet medlemmar och engagerade personer.

Vem är då han som skryter om Uppsalas storhet?

Mitt namn är Jonathan Arvidsson, snart 25 år gammal företagsekonom med rötterna i Västerås men just nu bosatt i Uppsala. Jag har sedan snart ett halvår tillbaka lämnat universitetsvärldens trygga barm och skapar nu värde i det privata näringslivet genom en utskrift och ett excelblad i taget.

Med mig in i arbetet som förbundsstyrelseledamot tar jag med mig genuin erfarenhet kring vilka svårigheter som en avdelning kan stöta på och även vilken hjälp en avdelning kan behöva. Jag tar även med mig vetskapen om att en avdelning kan uträtta stordåd. Då det finns otrolig potential i våra avdelningar runt om på de olika lärosätena, inte bara i Uppsala, som Centerstudenter måste bli än bättre på att utnyttja. Jag ska göra mitt yttersta under mitt eventuella arbete i förbundsstyrelsen att hjälpa avdelningarna att blomstra.

Vidare får man ej heller glömma vad en avdelning består av, och det är medlemmar. Den senaste årens förbundsstyrelser har gjort ett mycket bra jobb med att utveckla möjligheten för medlemmar att delta i olika projekt, senaste året i form av att vara med och revidera de politiska programmen och året innan det Projekt Malmö. Förbundet har erbjudit väldigt uppskattade och bra utbildningar i form av Riksdagsuniversitet samt Skribentskolan, varav den senare jag gärna ser anordnas igen.

Men det viktigaste under året är att jag aldrig kommer släppa på vad som identifierar oss som förbund. En perfekt blandning av politik och akademi. Idédebatt och studentikosa traditioner som gör oss till förbundet bestående av skarpa ideologer med vassa pennor.

Tveka inte att höra av dig om du har kommentarer eller frågor angående min kandidatur! Jag nås lättast via mail eller telefon, flaskpost undanbedes då svar innan förbundsstämman ej kan garanteras.

Med hopp om ditt förtroende,

Jonathan Arvidsson

 

Valberedningens fulla förslag hittar du här

0

Your Cart