John Hultengårds kandidatpresentation

0 Skriven av: Naod Habtemichael Kategori: Förbundsstämma, Kandidatpresentationer 2020
John Hultengård presenterar sig inför förbundsstämman

Hej på er!

John Hultengård heter jag och är 25 år gammal. Sedan ett drygt halvår tillbaka är jag bosatt i Stockholm, efter att ha spenderat fyra år i den förlovade studentstaden norr om Stockholm för studier. I fjol tog jag min pol.kand och flyttade hem till huvudstaden, där jag kommer ifrån ursprungligen. Om dagarna arbetar jag som politisk sekreterare för Centerpartiet Lidingö. När jag inte sysslar med politik umgås jag mycket med vänner eller reser, gärna till Frankrike där jag har bott i omgångar.

2015 löste jag medlemskap i Centerpartiet, och sedan fyra år tillbaka har jag varit medlem i Centerstudenter. En stor del av mitt engagemang har jag lagt i CUF. Efter förra stämman blev jag vald till ledamot i Centerstudenter International, där vi representerat Centerstudenter i internationella sammanhang. Därutöver har jag suttit i den migrationspolitiska arbetsgruppen, där jag varit med och format det förslag vi har lagt fram som ska bli Centerstudenters första migrationspolitiska program.

Jag kandiderar till förbundsstyrelsen av flera skäl. Två av dem tänkte jag redogöra för nedan.

Som ovan nämnt har jag suttit med i Centerstudenters migrationspolitiska arbetsgrupp. Där planerar vi att lägga fram en rad skarpa förslag till förbundsstämman på hur Centerpartiet kan återfå en del av det förtroende man har förlorat i migrationsfrågan, genom en rad skarpa åtgärder och reformer. Tidigare har jag bland annat varit på tankesmedjan Fores migrations- och integrationsprogram, samt arbetat med asylprövning som handläggare på Migrationsverket. Om jag får stämmans förtroende, vill jag använda de kompetenser jag har för att påverka Centerpartiet i den riktning vi anser önskvärd i frågan. Under de kommande månaderna sker flera av de formativa momenten i den parlamentariska kommittén som ska avgöra Sveriges framtida migrationspolitik. Centerstudenter kommer där ha en historiskt unik möjlighet att påverka politiken på det här området, och där vill jag hjälpa till att baxa det i mål.

Det andra jag vill jobba med är att fortsätta arbetet med att göra Centerstudenter till en mer inkluderande organisation. Tidigare förbundsstyrelser har gjort stora och framgångsrika insatser för att få fler att känna sig välkomna i vårt förbund, och här vill jag ta vid och fortsätta det arbetet. Under min tid som distriktsordförande i CUF arbetade jag mycket med att knyta personlig kontakt till nya medlemmar, för att skapa en välkomnande kultur där fler vågade ta steget att bli aktiva. I Centerstudenter har jag flera idéer på hur man kan tillämpa liknande upplägg för att sänka trösklarna för engagemang, utan att nödvändigtvis behöva tumma på den intellektuella verkshöjden.

Centerstudenter fyller en mycket viktig roll både inom Centerrörelsen och utanför den. Vi levererar skarpa policyförslag samt värnar våra band till våra borgerliga systerpartier. Jag är oerhört tacksam att valberedningen ansåg att jag kan bidra till detta arbete och att man valde att föreslå mig till förbundsstyrelsen. Om man har några frågor ska man inte tveka på att höra av sig till mig.

Vi ses på stämman!

0

Din varukorg