Isak Engqvist kandiderar till förste vice ordförande

Isak Engqvist kandiderar till förste vice ordförande 0 Skriven av: Admin Kategori: Kandidaturpresentationer, Organisation

Jag kandiderar till förste vice ordförande för Centerstudenter

Inte trodde jag att när jag för två år sedan var på tåget på väg upp mot Örebro och kandiderade till förbundsstyrelsen, i dag skulle be om ert förtroende att få leda förbundet som förste vice förbundsordförande.

Det är mycket som har hänt med Isak under de här två åren jag suttit i förbundsstyrelsen och framförallt är det en hel del som hänt med förbundet. Vi har de senaste åren växt i medlemsantal, vi startar nya avdelningar och framförallt påverkar vi allt mer den politiska riktningen av Centerpartiet.

I ett Sverige där politikerna mer eller mindre tävlar om att vara dem som tar mest ansvar och som skyndar mest långsamt, behövs det ett Centerparti som vågar gå före. Och för att se till att Centerpartiet går före i rätt riktning, så kommer vi behövas för att styra partiet rätt.

Jag heter alltså Isak Engqvist, jag föddes 1989 i Sundsvall, men har haft min uppväxt dels i Skåne och dels i Småland. I dag pluggar jag juridik i Lund och är kommunpolitiker i Markaryds kommun, dessutom jobbar jag, då och då på Hallands Nyheter i Falkenberg.

Det senaste året har jag fått ägna tid åt de frågor som jag verkligen brinner för och som gjorde att jag engagerade mig i politiken från första början; nämligen miljöpolitik och internationell politik. Jag har varit med och skrivit en rapport för Centerstudenter på miljöområdet och jag har fått leda arbete i CSI (Centerstudenter International) och arrangera en studieresa till Bryssel och Europaparlamentet.

Detta kommer jag vilja fortsätta med under det kommande året och men givetvis mycket till. Under det kommande året kommer mycket handa om förberedelse och mobilisering inför valet 2014. Valåret kommer bli mycket intensivt, då vi inte bara ska kampanja för de allmänna valen utan också för Europaparlamentsvalet några månader tidigare. Jag vill att Centerstudenter ska vara pådrivande i EP-valskampanj. En kampanj som jag vill ska handla om att minska gränshinder och öka rörligheten i Europa ännu mer. Att vi på allvar ser till att skapa den gemensamma marknaden i EU och att din examen inte bara är användbar i det land du tog den utan i hela unionen. Det kommer kräva mycket av vårt engagemang och mycket av vår tid. Men vi ska se till att det blir värt det.

Jag vet att vi tillsammans kan se till att Centerstudenter växer, engagerar fler personer och framförallt att vi bidrar till att göra Sverige lite grönare och lite friare.

Isaks blogg

<- Tillbaka till övriga presentationer

0

Din varukorg