Hannes Hervieu ber om förtroendet att få leda Centerstudenter

Hannes Hervieu ber om förtroendet att få leda Centerstudenter 0 Skriven av: Admin Kategori: Kandidaturpresentationer, Organisation

Hej!

Jag heter Hannes Hervieu och jag kandiderar till förbundsordförande för Centerstudenter. Förbundets tidigare ledning har gjort ett fantastiskt arbete och jag vill fortsätta utveckla Centerstudetenter för att leda oss till valsegrar 2014.

Centerstudenter är för mig idédebatt, gemenskap, trevliga fester och ölkorv. Det är demokratiarbete, nattliga diskussioner och högljudd men saklig opinionsbildning.  För att kunna leda ett förbund som är både ideologisk debatt och vardagligt politiskt hantverk, krävs det att vi har en ordförande med en god kommunikativ förmåga och en vilja att vara pådrivande i den offentliga debatten. Jag anser mig besitta dessa egenskaper.

Jag är uppvuxen i Stockholm, bor i Hjorthagen tillsammans med min flickvän och vid förbundsstämman har jag fyllt 24 år. Jag har varit aktiv i Centerrörelsen sedan 2009 och har varit både ideellt engagerad och anställd inom rörelsen. Jag var bland annat ombudsman och valgeneral för CUF i Stockholm under valrörelsen 2010. Under en period var jag också projektanställd av Centerstudenter och fick den stora äran att vara med och arbeta med den valkampanj som förbundet genomförde. Jag arbetar sedan valet 2010 som politisk sekreterare för Centerpartiet i Solna. Förutom att arbeta för Centerpartiet, läser jag ekonomi vid Stockholms universitet, tidigare har jag pluggat statsvetenskap och gått Stureakademin.

Med åtta års erfarenhet som ståuppkomiker och föreläsare, har jag fått en ovärderlig scenvana och stor rutin av att tala offentligt. Med många hundra uppträdanden, föreläsningar och politiska debatter i ryggen kommer vill jag föra ut Centerstudenters idéer på ett unikt sätt.

Efter ett fantastiskt arbete av hela förbundet har vi växt oerhört mycket de senaste åren. Detta ska vi ta lärdom av och fortsätta bygga på. Men vi ska också våga vara självkritiska. Vi måste våga fråga oss om vi är tillräckligt relevanta för studenter som idag inte har någon som helst anknytning till Centerrrörelsen. Vi måste bredda perspektiven och inte tro att vi bara konkurrerar med Gröna studenter eller Moderata studenter, utan vi konkurrerar minst lika mycket med korpfotbollslagen, tvserier eller två stora stark på den lokala kårpuben.

Den viktigaste uppgiften för mig som ordförande kommer vara att sätta våra idéer i centrum av den offentliga debatten och på så sätt  bidra till att vi vinner valen 2014. Det är våra idéer som ska ligga till grund för debatten om EU:s framtid, det är våra idéer som ska visa hur en öppnare värld är möjlig, det är våra idéer som gör att vi inte behöver välja mellan välstånd och miljöansvar och det är våra idéer som ska ligga till grund för utvecklingen av den högre utbildningen. Det behövs en stark röst i Centerpartiet som inte nöjer sig med de enkla svaren och det behövs en stark röst i svensk debatt som är frihetlig, grön och optimistisk, en ideologisk röst som vågar gå före. Det är därför jag ber om förtroendet att få leda vårt älskade förbund. För att den rösten är, och ska fortsätta att vara Centerstudenters.

 

Läs mer om Hannes kandidatur på http://hanneshervieu.wordpress.com/

<- Tillbaka till övriga presentationer

0

Your Cart