Hanna Marie Björklund ber om förtroendet att få leda Centerstudenter

Hanna Marie Björklund ber om förtroendet att få leda Centerstudenter 0 Skriven av: Admin Kategori: Kandidaturpresentationer, Organisation

Det är jag som är Hanna Marie Björklund och som ber er om ert förtroende att leda Centerstudenter.

 

För mig är Centerstudenter en av de absolut starkaste krafterna för frihet i svensk politik i dag. Vi agerar som en social arena och en ideologisk vakthund. Mot vårt parti, mot borgerligheten och mot samhällsdebatten. Vi står på en god grund som förbund och organisation för att växa och ta för oss. Vi ska vara fler, vi ska berätta mer om vår övertygelse och vi ska få människor att lyssna, fundera och aktivera sig.

Jag är en av dem som funnit min ideologiska hemvist i Centerstudenter. Centerpartist har jag varit hela mitt liv och aktivt engagerad är jag sedan valrörelsen 2010. När jag stiftade bekantskap med Centerstudenter hittade jag rätt. Jag är småskalig och frihetlig, uppvuxen på landet på en bondgård i företagarfamilj. För mig var Centerpartiet självklart eftersom vår ideologi är sunt förnuft och liberalism som byggs underifrån av självägande och en positiv människosyn.

Det är Centerstudenters ena ben – äganderätt, liberalism, ideologisk övertygelse och frihetlig magkänsla. En önskan om att vi medborgare så långt som möjligt ska få bestämma över oss själva. Det andra benet är studentvärlden. Att vara student, möta nya tankar, utvecklas intellektuellt, finna nya vänner och engagera oss – den fantastiska känslan kan vi medlemmar tillsammans känna igen oss i.

För mig är Centerstudenter det förbund jag älskar för att vi kombinerar de viktiga delarna. Vi är centerpartister och vi är studenter, akademiker och tänkare. Vi kommer med idéerna, tar debatterna, umgås, uppmuntrar varandra och kämpar tillsammans för att göra svensk debatt och svensk politik lite mer frihetlig.

Jag vill leda vårt förbund, för att jag vet att jag vill ge all min tid och allt mitt engagemang, och för att jag är övertygad om att min insatts kan vara värdefull för Centerstudenter i att fortsätta uppfylla våra mål. Ett livskraftigt växande förbund, med bibehållen ideologisk övertygelse.

Varför tror jag att jag kan bidra som ordförande för Centerstudenter? För att jag vet att jag har kompetensen och kunnandet tillsammans med egenskaperna och förmågan. Dels är jag akademiker själv, med tyngd och erfarenhet av akademin och med gedigen kunskap och engagemang för utbildningspolitik och högskolefrågor. Dels är jag journalist, skribent och kommunikatör. Jag arbetar professionellt med skrivande och opinionsbildande. Jag kan formulera mig, jag kan föra mig och jag kan nå ut och entusiasmera. Sedan vad gäller mina personliga egenskaper är jag en organisatör och en ledare. Jag har vuxit upp med egenföretagande, jag har arrangerat evenemang, stått på mässor, lett andra och tagit mycket ansvar i mina roller.

Vänner, jag tror så otroligt mycket på Centerstudenter som förbund och politisk kraft. Vi har så många smarta och engagerade medlemmar och vi uträttar så mycket bra. Vi för den offentliga politiska debatten framåt. Vi ordnar träffar och diskussioner runt om på svenska lärosäten där vi bryter vänsterdominansen inom studentvärlden. Vi påverkar vårt parti i tydlig ideologisk riktning. Allt detta tycker jag är bra och viktiga saker och jag vill att vi ska få möjlighet att göra det mer. Därför behöver vi fler avdelningar, mer medlemmar, och en så väl fungerande organisation som möjligt som hjälper och stöttar medlemmarna i att ta plats, utvecklas, står upp och ta utrymme.

Jag vill väldigt gärna vara med och bidra till att Centerstudenter ska kunna nå dessa mål, och jag hoppas att medlemmarna vill ge mig förtroendet att få göra min allra bästa för att vi ska nå dit.


Läs mer om Hannas kandidatur på http://hannamariebjorklund.wordpress.com/

<- Tillbaka till övriga presentationer

 

0

Your Cart